Gündem
  • 7.4.2021 14:00

Erdoğan'dan Döviz ve Kanal İstanbul açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Enflasyonu yeniden tek haneye düşürmekte kararlıyız, bunu başaracağız. Faizleri de tek haneli rakamlara indirmekte kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde artış gösteren enflasyonun tek haneye düşürüleceğine ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan faizleri tek haneli rakamlara indirmekte kararlı olduklarını ve enflasyonu da düşürme konusunda kararlı olunduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Son dönemde bir miktar artış gösteren enflasyonu yeniden tek haneye düşürmekte kararlıyız, bunu başaracağız. Faizleri de tek haneli rakamlara indirmekte kararlıyız.

Bankacılık sektörümüz büyüme ve kalkınmamızı destekleyen bir konumda bulunuyor. Bankacılık sektörümüz takipteki alacak oranı Şubat'ta yüzde 4 seviyesindedir. Bankacılık sektörünün döviz pozisyon açığı olmadığı gibi, yaklaşık 6 milyar dolar fazlası mevcuttur.

Küresel değer zincirlerine önemli ölçüde enterge olduk.

Mart ayında ihracatta tüm zamanların rekorunu kırdık, ilk çeyrekte ihracatın ithalatı karşılama oranı da yüzde 82'ye ulaşarak cari açığımız azaltılmasında önemli katkıda bulundu.

Turizm sektörümüz ümit verici bir rezervasyon talebiyle karşı karşıyadır, salgın belirli seviyenin altına düştüğünde eskisinden çok daha güçlü bir turizm sektörüne sahip olacağımız görülüyor.

Türkiye ekonomisi taşıdığı potansiyel ile daha nice büyük başarı hikayelerine imza atacaktır. Ekonomi reform paketi, bu başarı hikayesini daha yükseğe çıkaracak unsurlar içeriyor. Reformları açıkladığımız takvime uygun şekilde hayata geçireceğiz.

Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık, projenin ÇED raporu tamamlandı. İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız. Kanal İstanbul'un ihalesi yakında olacak, yaz aylarında temelini atıyoruz

Kanal İstanbul'un temeli atılıyor! Başkan Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul konusunda hazırlıkların tamamlandığını belirterek, projenin temelinin yaz aylarında atılacağını duyurdu.

ÇED RAPORU TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğanı, "Ülkemizin en büyük ve en stratejik altyapı projesi olan Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Projenin ÇED raporu, 56 kurum ve kuruluşun, 200’den fazla bilim insanının, medyanın ve vatandaşlarımızın katkılarıyla tamamlandı" dedi.

TEMELİ YAZ AYLARINDA ATILIYOR

Erdoğan, "İsteseniz de istemeseniz de biz Kanal İstanbul'a başlıyoruz, yapacağız ve milletimizin emrine amade edeceğiz." Kanal İstanbul'un ihalesi yakında olacak, yaz aylarında temelini atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul Projesi'nin güzergahı belli oldu

KANAL İSTANBUL YENİ BİR NEFES BORUSU OLACAK

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"İnşa edeceğimiz 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip Kanal İstanbul, bölge için yeni bir nefes borusu olacaktır."

 

Güncellenme Tarihi : 7.4.2021 14:07

İLGİLİ HABERLER