Gündem
  • 29.7.2008 12:02

ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR...

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, terörle yörüngesinden sapacağını düşünenlerin bunu hiçbir zaman başaramayacaklarını vurgularken, "bu ülkeyi durdurmak isteyenler bilsinler ki, kirli hesapları tutmayacak" dedi.
     Bütün siyasi ve toplumsal aktörleri, "terörün arzuladığı gerilim ortamına izin vermemek" için sorumluluk duygusuyla hareket etmeye çağıran Erdoğan, ayrıca medyaya da seslendi. Erdoğan, "Terörün adını koymayın, emniyet güçlerinin dosyalarında kalsın va orada kalsın. Zaten amaçlar propoganda. Medyamız, oradaki yavrularımı ve vatandaşlarımı yayınlayarak terörün propogandası yapılıyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bununla malesef nereye varılmak isteniyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür bir yayıncılık anlayışı yok" dedi.
     Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmasına, "Bugün sadece AK Parti Grubumuza değil, bu kürsüden bütün milletime seslenmek istiyorum. Zira bugün yüreğimizdeki acıyı 70 milyon insanımızla yediden yetmişe, bütün milletimizle paylaşarak teselli bulabileceğimizi düşünüyorum" diye başladı. Bundan sonra izlenecek yolu, "terörün bir araç olarak bu ülkede zemin bulmasının bütünüyle önüne geçmek" diye çizen Başbakan Erdoğan'ın gurup konuşmasında öne çıkan ifadeler şöyle:
    
     -Alçak bir terör örgütü eliyle 10 dakika arayla patlatılan iki bomba insanlık düşamını terörün kalleş yüzünü bir kez daha gösterdi. Teröristler çöp kutularına sadece bombaları değil çirkin yüzlerini de bıraktı.
     -Dün arkadaşlarımla birlikte Güngören?deydik. Sönen ocakları ve yüreklerimizden kopan kurbanları unutmayacağız. O temiz yürekleri selamlıyoruz.
     - Bize bu acıları yaşatanlar elbette hesabını verecekler. Caniler hak ettikleri cezaya er ya da geç çarptırılacaktır. Güvenlik ve istihbarat örgütleri çalışmalarına devam ediyorlar.
     - Saldırı akılsızca değil akıllıca planlanmıştı. Çünkü bunlar insanlıktan nasibini almamış. Bunun hiçbir şekilde açıklaması yok. Çocukların ve kadınların bu şekilde hedef alınması haince ve kalleşçe yüzlerinden biri. Kurbanlardan 6 tanesi çocuk. Bunlarda vicdan ve şefkat diye bir şey kalmamış.
     - 70 milyon insanımız acısını yüreğine gömerken aynı yürekten teröre karı nefretle doldu. Teröre karşı 70 milyon tek yürek oldu. Bu eylemler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Yüreklere ateş düşürerek kendi karanlık planlarını gerçekleştiremeyecekler. Bu caniler ebediyen gün yüzü göremeyecekler. Delik delik, mağara mağara dolaşacaklar. Halkın arasına karışamayacaklar.
     - İktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla, askeriyle, polisiyle, yargısıyla, bütün kurum ve kuruluşlarıyla terör karşısında bu ülke tek sestir, tek yürektir.
     - Demokratik iradeyi güçlendirerek birbirimize her zamankinden daha azla sarılarak mücadeleye devam etmeliyiz.
     - Teröre vereceğimiz en sağduyulu cevap; nereden gelirse gelsin, ne adına yapılmış olursa olsun, hangi ideolojik mülahazaya dayandırılırsa dayandırılsın, terör karşısında birlik ve dayanışmamızı güçlendirmek, şiddete asla prim vermeyeceğimizi göstermektir.
     - Terör, kırılganlığı derinleştirmek ve gerilimlerden beslenmek, istismar edebileceği, propagandasını yapacağı zaaf alanlarını kullanmak istiyor. Bize düşen, terörün yeşereceği iklimi, onu elverişli halden tümüyle çıkarmaktır. Terörün panzehiri birlik iklimidir.
     - Her kim terörle cinayetle, şiddetle, bombayla, silahla, kalleşlikle, ihanetle Türkiye'nin istikrarsızlığa sürükleneceğini, Türkiye'nin yörüngesinden sapacağını düşünüyorsa, bilsinler ki hiç bir zaman bunu başaramayacaklardır.
     - Eğer elinizde özel görüntüler varsa bunları güvenlik güçlerine verin ki işe yarasın.
     - Hiçbir siyaset teröre meşruiyet kazandıramaz. - Bu ülke üzerine kirli hesapları olanların hesabı bundan sonra tutmayacak. - Aydınlık hayallerimiz tereddütle gölgelenemez. Gün düşmanlık edenleri hayal kırıklığına uğratma günü. - Bu ülkeyi durdurmak isteyenler bilsinler ki bu ülke üstüne kirli hesapları olanların açık ve örtülü hiçbir hesabı artık tutmayacaktır. Bu ülkenin 70 milyon insanının kalbindeki umudu söndürmeye güçleri yetmeyecektir. Türkiye'yi çıktığı medeniyet yolculuğundan asla döndüremeyecekler.
     - Bu ülkeye zarar vermek isteyenlerin oyunlarını hep beraber bozacağız.
     - Hukuk ve insan haklarını alanındaki kazanımlarımızı yok etmek istiyorlar.
     - Türkiye cumhuriyeti, varlığına kasteden azılı çetelere ve terör odaklarına karşı gereken cevabı, devleti ve milletiyle bir ve beraber olarak, boyun eğmeyerek, dimdik ayakta durarak verecektir.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER