Gündem
  • 13.4.2019 17:02

Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na sert cevap

Başkan Erdoğan'dan Karamollaoğlu'na tarihi yanıt: Bu hesabı kalk bir de Kanuni'ye sorsana..

Başkan Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu’nda konuştu. Başkan Erdoğan, Karamollaoğlu'nun skandal sözlerine tarihi bir yanıt vererek, "Büyük Çamlıca'ya 60 bin kişilik caminin ne gereği var?' Nereden nereye... Bu hesabı kalk bir de Kanuni'ye sorsana, bu hesabı kalk bir de Fatih'e sorsana? dedi.

'AĞACI YOK ETMENİN EN ETKİLİ YOLU KÖKLERİNİ KURUTMAKTIR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de imam hatip okulları meselesinin hep basit bir okul, eğitim sistemi tartışmasının çok ötesinde bir anlama sahip olduğunu söyledi.

Milletin inancı, değerleri, tarihi ve kültürüyle kavgalı olanların ilk önce imam hatipleri hedef almasının gerisindeki sebebi çok iyi bildiklerini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öyle bir şey ki şu an ana muhalefetin başındaki zat ile oturuyoruz, nasıl olduysa bir kere Külliye'ye geliverdi. Sayın Bahçeli de beraberiz üçlü, konuşurken imam hatip okullarında hangi derslerin okutulduğunu dahi bilmiyor. İmam hatip okullarında sadece Arapça, tefsir, fıkıh, hadis falan herhalde sadece bunları zannediyor. Bilir misin dedim, 'İmam hatip okullarında tarih, coğrafya, bunun yanında felsefe bunların okutulduğunu, matematik, fizik, kimya bunların okutulduğunu bilir misin?' Saf saf duruyor. İşte neymiş, Kadıköy'de 5-6 imam hatip okulu fazla, derdi bu. Birisi çıkmış diyor ya, 'Büyük Çamlıca'ya 60 bin kişilik caminin ne gereği var?' Nereden nereye... Bu hesabı kalk bir de Kanuni'ye sorsana, bu hesabı kalk bir de Fatih'e sorsana? Bir ağacı ne kadar budarsanız budayın kökleri sağlam kaldığı sürece gelişmeye, büyümeye, yeşermeye devam eder. Ağacı yok etmenin en etkili yolu köklerini kurutmaktır. İmam hatiplere saldıranlar milletimizin köklerini kurutmak istiyordu. Çünkü bu okullar tüm eksiklerine, sıkıntılarına, aldığı tüm yaralara rağmen milletimizin kökleriyle gövdesi arasındaki bağı temsil ediyordu."

Güncellenme Tarihi : 13.4.2019 17:10

İLGİLİ HABERLER