Gündem
  • 9.11.2017 15:32

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na kontrollü darbe cevabı

41. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ yapılanması konusunda ağızlarına geleni söyleyenler bugün FETÖ'nün yol arkadaşı kesildi. FETÖ'nün dinle imanla ezanla bir ilişkisi yok, tam tersine bu yapı bir araç işte o zaman 180 derece çark ettiler. Gazetesine sahip çıktılar, söz haklarını FETÖ'nün emrine sundular. En son 15 Temmuz'a kontrollü darbe dediler. Madem kontrollü darbeydi. Niye Yeşilköy'de oturdun, tankın gitmesini niye bekledin, onlarla gidip niye anlaştın, Belediye başkanının kahvesini niye yudumladın, kontrollü bir darbe varsa aktiristlerinden biri sensin, o takın içindekiler sana yol verdiler. Hani darbe olsa tankın üzerine sen çıkacaktın. Ne oldu? Sana kaçmak yakışır kaçmak, sen çıkamazsın. O günde sana yakışanı yaptın. Bu yiğit işidir, er işidir, sende o yürek yok. Kürekçi olmak başka şey yürek sahibi olmak başka şey" dedi.

"O GECE SEVİNCİNDEN ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİRBİRİNE SARILANLARI BİLİYORUZ"

Darbe girişiminden çok önce FETÖ için tabanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet tehşisinde bulunmuştum. Hatta 2010'dan beri hep söyledim, kimse bahane uydurmasın, bunların bankasında paralarınız varsa paralarınızı alın. Sanki bunları dememiş gibi elinde ne var ne yok oraya yatıranlar vardı. Bunca zaman söyledik, artık bilsen ne olur bilmesen ne olur. Hukukta bir kaide var: Aslında onların bunu da bilmesi gerekir. Bilmemek mazeret değil. Meydanlarda bağırdık, haykırdık. Her fırsatta örgütün karanlık yüzünü anlattım. Paralel bir çete olduklarını dile getirdik, açıkça ikaz ettik. Hem insani hem ahlaki görevimizi yerine getirdik. Şayet 15 Temmuz başarılı olsaydı ve Türkiye 90 milyon vatandaşı ile FETÖ'nün eline geçseydi halimiz nice olurdu? Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda başaramadıklarını 15 Temmuz'da başarmış olmayacaklar mıydı? O gece sevincinden çığlık çığlığa birbirine sarılanları biliyoruz ama şu an paylaşmıyoruz. Uluslararası toplantılarda birileriyle paylaşıyoruz. Biz bu ülkeyi bu milleti 1 dolara satan, çukur eylemleri için emir aldıkları şerefsizlere boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Biz İstiklal Marşımızı sadece bir şiir olarak görmüyoruz. Bu alçakların yanında olanları affetmedik, affetmeyeceğiz, bu milletin geleceğine göz dikenleri hiçbir zaman affetmeyeceğiz.

"KONTROLLÜ BİR DARBE VARSA, AKTRİSLERİNDEN BİRİ SENSİN, O TANKIN İÇİNDEKİLER SANA YOL VERDİ"

MHP'nin ülkemizin menfaati olan konularda yanımızda yer almasını takdir ediyorum. Ana muhalefet partisinin FETÖ'den PKK'ya tüm terör örgütlerinin borazanlığını yapan tavrı karşısında üzüntümü ifade etmek istiyorum. Şahsımı diktatörlükle tasvif eden bu zihniyeti halkıma özellikle ben halkıma havale ediyorum. Diktatörlüğün olduğu bir yerde öyle konuşamazsın. Ne senin genel başkanın ne de sen öyle konuşamazsın. 2019 büyük bir imtihan. Ben inanıyorum ki 2019'da Mart ve Kasım seçimlerinde halkım gereken dersi bunlara gerektiği şekilde verecektir. FETÖ yapılanması konusunda ağızlarına geleni söyleyenler bugün FETÖ'nün yol arkadaşı kesildi. FETÖ'nün dinle imanla ezanla bir ilişkisi yok, tam tersine bu yapı bir araç işte o zaman 180 derece çark ettiler. Gazetesine sahip çıktılar, söz haklarını FETÖ'nün emrine sundular. En son 15 Temmuz'a kontrollü darbe dediler. Madem kontrollü darbeydi. Niye Yeşilköy'de oturdun, tankın gitmesini niye bekledin, onlarla gidip niye anlaştın, Belediye başkanının kahvesini niye yudumladın, kontrollü bir darbe varsa aktirislerinden biri sensin, o takın içindekiler sana yol verdiler. Hani darbe olsa tankın üzerine sen çıkacaktın. Ne oldu? Sana kaçmak yakışır kaçmak, sen çıkamazsın. O günde sana yakışanı yaptın. Bu yiğit işidir, er işidir, sende o yürek yok. Kürekçi olmak başka şey yürek sahibi olmak başka şey.

"ALLAH ŞAŞIRTMASIN ŞU HALE BAK"

Milletimizin değerleri ile bağları öylesine kopmuştu ki, CHP'li ilçe belediyesi mahalle komiteleri için yapılacak seçimde 5'te 1 oranda eşcinsel kotası koyabiliyor. Allah şaşırtmasın, şu hale bak ya. Böyle nereye savrulacağı belli olmuyor. Biz bu partinin hangi söylediğini dikkate alalım. Konuşmaya değer bulalım. Milletimizin değerlerine savaş açanlarla işimiz olmaz.

Güncellenme Tarihi : 9.11.2017 15:39

İLGİLİ HABERLER