Gündem
  • 15.7.2019 20:17

Erdoğan'dan meraklandıran tarih

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde konuştu. "15 Temmuz benzeri işgal girişimine teşebbüs edemeyecektir" ifadelerini kullanan Erdoğan, S-400'lere ilişkin ise "Nisan 2020'de son noktayı koyuyoruz. Hedef ortak üretimi Rusyayla beraber yapmak" dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde açıklamalarda bulunan Erdoğan, binanın tanklarla kuşatılığ, uçaklarla bombalanarak kullanılmaz hale geldiğini belirterek yeni binanın Selçuklu mimarisi ile inşa edildiğini belirtti, "Bu bina sizlerin fedakarlığının timsalidir. 15 Temmuz gecesi FETÖ'cülere karşı verdiğimiz destansı mücadelenin temsilidir" dedi.

15 Temmuz benzeri ihanetlerin bir daha yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını söyleyen Erdoğan, Kendini devletin ve milletin menfaatlerin üzerinde gören hiçbir anlayışa izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sistemine de değinen Erdoğan, "S-400'lerimizi almaya başladık. 'Alamazlar' dediler, bugün sekizinci uçak da geldi. İnşallah Nisan 2020'de son noktayı koyuyoruz" şeklinde konuştu. 

Nisan 2020'de ne olacak?
S-400'leri getiren uçakların ardı ardına iniş yaptığı bir dönemde, Erdoğan, "İnşallah Nisan 2020'de son noktayı koyuyoruz" dedi. Bu tarih S-400'lerin tamamen aktif olacak tarih mi yoksa yeni bir süreçle ilgili tarih mi bu açıklanamadı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam yaptığı konuşmada Nisan 2020 tarihine açıklık getirdi.
Erdoğan, "S-400 hava suvunma sistemi 2020 yılının Nisan ayında tek tek yerleşeceği illeri yerleşmiş ayarları ve kontrolleri yapılmış olacak. Askeri personelimiz tam ve eksiksiz eğitimini almış olarak 2020 yılının Nisan ayında yüzde yüz verimle aktif olacak" bilgisini verdi..

Güncellenme Tarihi : 15.7.2019 21:39

İLGİLİ HABERLER