Gündem
  • 1.9.2013 00:07

Erdoğan'dan Obama'nın açıklamasına ilk tepki!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun oğlunun WOW otelde gerçekleşen düğün törenine katıldı. Basına kapalı gerçekleşen törenin ardından çıkışta ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye ilişkin açıklamaları soruldu. Başbakan Erdoğan "Daha neticeleri alamadım" diyerek Sultanmahmet Meydanı'nda gerçeklşecek programa katılmak üzere oradan ayrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen İstanbul-Kore Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013’ün açılış törenine katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yüz bini aşkın insanın öldürüldüğü Suriye'de, binlerce insanın öldürüldüğü Mısır'da bu olaylar cereyan ederken bölgenin böyle hassas olduğu dönemde barışa her zamandan çok daha fazla ihtiyacımız olduğu dönemde bu buluşma medeniyetler buluşması adına çok önemli zemin teşkil edecektir” dedi. ''HEYETLER ARASI GÖRÜŞMEMİZİ YAPTIK''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen İstanbul-Kore Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013'ün açılış törenine katıldı. Güney Kore Başbakanı Jung Hong-won'nun da katıldığı törende vatandaşları Türkçe ve Korece selamlayan Başbakan Erdoğan, “Bugün aramızda heyetler arası görüşmemizi yaptık. Dünya kültür fuarının hayırlı olmasını ve daha güçlü ilişkilerin oluşmasına vesile olmasını diliyorum. Bu arada misafirlerimize bir şeyi hatırlatmak istiyoruz. Şu anda bulunduğumuz nokta dünyanın merkezidir. Esasen Türkiye ve Kore arasında tarihin derinliklerine dayanan güçlü bir dostluk olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

''BU FUAR KÜLTÜREL EXPO HEYECANINI YAŞATACAKTIR''
“Kore savaşı cephede savaş yapan Türk ve Kore arasındaki mesafeyi kaldırarak kalıcı bağlar kurdu” diyen Başbakan, “Bizlerin görevi ülkelerimiz arasındaki bu ilişki ve samimiyeti canlı tutarak yeni bir vizyonla genç nesillere aktarmaktır. Kore savaşında sergilediğimiz karşılıklı dayanışma ve siyasi ilişkilerimizin yanında kültürlerimiz de geliştirmek istiyoruz. Bu fuar Kore kültürel mirasının korunması adına 1998 yılından bu yana düzenleniyor. Başlattığımız demiryolu ağları ile temenni ederim ki bu İpek Yolu'nu demir yolu ile örüp doğunun en doğusu ile batısında yer alan bu iki kentin bir araya gelmesi yeni ipek yolunun sembolü olarak görülür. Bu fuarın geçmişte İpek Yolu üzerinde yaşanan dinamizme katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu fuar 23 gün boyunca kültürel Expo heyecanını yaşatacaktır. Fuar kapsamında 35 farklı mekanda gerçekleştirilecek 28 etkinlik medeniyetlerin buluşmasına zemin oluşturacaktır” şeklinde konuştu.

''100 BİN İNSAN ÖLDÜRÜLDÜ''
Suriye ve Mısır konusuna değinen Erdoğan, “İnsanlığın ortak değerlerinin buluştuğu muhteşem bir şölenin yaşanacağına inanıyorum. Yüz bini aşkın insanın öldürüldüğü Suriye'de, binlerce insanın öldürüldüğü Mısır'da bu olaylar cereyan ederken bölgenin böyle hassas olduğu dönemde barışa her zamandan çok daha fazla ihtiyacımız olduğu dönemde bu buluşma medeniyetler buluşması adına çok önemli zemin teşkil edecektir” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:22

İLGİLİ HABERLER