Gündem
  • 29.6.2007 18:36

ERDOĞAN'DAN 'ÖCALAN' ÇIKIŞI:"YEMEZLER"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler, sen kalkıp İmralı'da hapishaneyi döşeyeceksin ondan sonra da faturayı AK Parti'ye keseceksin. Yemezler bunları, yutmazlar'' dedi.
      Başbakan Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde MHP lider Devlet Bahçeli vardı.
      Erdoğan, "Ankara'ya mahkum olan beyefendiye sorun bakalım. 'Sayın Bahçeli, siz Ankara'dan doğusunu biliyor musunuz? Acaba Güneydoğu'yu tanır mısınız?Acaba hiç oralara gittiniz mi?' Burada da bir yer bilir: Söğüt. Başka bir yer bilmez" dedi.
      Başbakan, "Sorun Sayın Bahçeli'ye bu ülkede siz 3.5 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptınız. Acaba Türk Cumhuriyetleri'nden hangisine bir kez gittiniz? Gitmedi. Şu süre içerisinde de Türkiye'de acaba kaç ile gidecek? Her yere gidemez. Açın Türkiye haritasına bakın geçen seçimlerde hamdolsun iki il hariç 79 vilayette AK Parti milletvekili çıkarmıştır. Biz her yere gideriz. Çünkü biz 780 bin kilometrekarelik Türkiye'mizin iktidarı olduk" diye konuştu.
      "Şimdi karar sizin. Yeter karar milletin" diyen Başbakan Erdoğan, "Şimdi mühürün millette olduğunu" söyledi.
      "Bunlarda cumhuriyet, halk hikaye. Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi olur mu?" diye soran Erdoğan, "Halka saygısı olmayandan halkçı olur mu? Öbürü de milliyetçiyiz diyor. Ne milliyetçisi ya... 'Milliyetçiyim' demekle milliyetçilik olmaz. Bu ülkenin parasını delik deşik edeceksin, milliyetçi olacaksın... Afedersin, IMF'den borç alırken 'Size minnettar kalacağız. Ne olur bize biraz borç ver' diyeceksin, milliyetçi olacaksın. Bölücü terör örgütünün başını sana hediye edecekler, sen kalkıp İmralı'da hapishaneyi döşeyeceksin ondan sonra da faturayı AK Parti'ye keseceksin. Yemezler bunları, yutmazlar. Dürüst siyaset, dürüst siyaset..." ifadesini kullandı. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER