Gündem
  • 10.3.2020 22:10

Erdoğan'dan Putin'e müthiş teklif!.. Petrol senden bina bizden

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'e yaptığı müthiş tekilfi açıkladı : Sen petrolü bize ver biz de Suriye'de yıkılan binaları yapalım.
'Putin kabul etti' dedi! Erdoğan o teklifi ilk kez açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Ben Sayın Putin'e şu teklifi yaptım; “Buradan elde edilen petroller yardımıyla, biz işin müteahhitlik tarafını yaparız, eğer mali noktada destek verirseniz, gelin bu yıkılmış olan Suriye'yi ayağa kaldıralım.” Putin de “Olabilir” dedi.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel dönüşü basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Brüksel dönüşü basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben Sayın Putin'e şu teklifi yaptım; “Buradan elde edilen petroller yardımıyla, biz işin müteahhitlik tarafını yaparız, eğer mali noktada destek verirseniz, gelin bu yıkılmış olan Suriye'yi ayağa kaldıralım.” Putin de “Olabilir” dedi.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın o açıklamaları:

Tabi bizim için şurası çok önemli; Kamışlı petrol rezervlerinin olduğu bir yer. Petrol rezervinin olduğu diğer yer Deyrizor. Burada teröristler kaynağı sömürüyor. Buranın üzerinde Amerika'nın da planı var. Kamışlı üzerinde de Putin'in bir planı var. Ben Sayın Putin'e şu teklifi yaptım; “Buradan elde edilen petroller yardımıyla, biz işin müteahhitlik tarafını yaparız, eğer mali noktada destek verirseniz, gelin bu yıkılmış olan Suriye'yi ayağa kaldıralım.” Putin de “Olabilir” dedi. Eğer burada böyle bir adım atılabilirse hatta aynı teklifi Trump'a da yapabilirim. Buradan bu teröristler nemalanacağına -çünkü zaten aldıkları, çıkardıkları petrol işlenmiş petrol değil, yani kalite yok ama alınır ve işlenir hale gelirse- buralardan gelecek imkanla Suriye'yi yeniden imar etme şansımız doğar. Bu da Suriye'nin birliğine, bütünlüğüne kimin sahip çıkma, kimin el koyma isteği içinde olduğunu ortaya çıkarır.

Güncellenme Tarihi : 10.3.2020 22:15

İLGİLİ HABERLER