Gündem
  • 10.11.2020 22:37

Erdoğan'dan sürpriz atama: Efkan Ala'ya yeni görev!

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti’de dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine atandı.

Bursa Milletvekili Efkan Ala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Bekir Bozdağ'ı yeni  görevi için tebrik etti.

Açıklama şu şekilde:

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensibi ile Ak Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Bursa Milletvekilimiz Sn. Efkan Ala'yı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.

Efkan Ala kimdir?

Erzurum / Oltu - 1965
Orta ve lise öğrenimini Erzurum İmam Hatip Lisesinde, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. İktisat alanında yüksek lisans yaptı. Yurt dışı stajını İngiltere'de tamamladı.
Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra Tunceli Vali Yardımcılığı görevine atandı. İçişleri Bakanlığında Eğitim Şube Müdürlüğü ve İller İdaresi Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu sürede UNICEF ile iş birliği içerisinde yürütülen yaşam kalitesi göstergeleriyle ilgili çalışmalarda yer aldı. Turizm Bakanlığında Turizm Eğitimi Genel Müdürü ve Turizm Bakanlığı Müşaviri olarak görev yaptı. Bu dönemde Dünya Turizm Örgütünde Kaliteyi Destekleme Komitesi Üyeliği görevinde bulundu. Çok sayıda uluslararası çalışma ve toplantıya Türkiye'yi temsilen katıldı. Çeşitli dergilerde tercümeleri yayımlandı. 2003 yılında Batman Valiliğine, 2004 yılında Diyarbakır Valiliğine atandı. Diyarbakır Valisi iken 2007 yılında Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi. Bu görevi sırasında OECD yüksek düzeyli memurlar toplantılarında Türkiye'yi temsil etti.
2013 yılında İçişleri Bakanlığı görevine getirildi. 61. 62. 64. ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 2016 yılında bakanlık görevinden ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 10.11.2020 22:23

İLGİLİ HABERLER