Erdoğan'dan yeni üç destek paketi müjdesi

4 dk okuma
Erdoğan'dan yeni üç destek paketi müjdesi

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, ekonomiye yönelik önemli müjdeleri duyurdu.






Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası, "Bugün müjdesini vereceğimiz bir başka konu kredi garanti fonu kefaletiyle kullandırılacak üç yeni destek. Bu paketle firmalarımıza 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, ekonomiye yönelik önemli müjdeleri duyurdu.



Elektrik faturalarında yeni düzenleme! Başkan Erdoğan duyurdu



Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;



Sözlerimin hemen başında Kabinemize yeniden katılan Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ'a tekrar hoşgeldiniz diyorum. Değişen şartlara ve ihtiyaçlara göre kabinede revizyona gitmemiz doğaldır. Kabinede görev değişimi de bir bayrak yarışıdır.



'YENİ DEĞİŞİKLİKLER YAPABİLİRİZ'



Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz. Bizim için asıl hedef ülkemizi 2023 hedefine ulaştırmak, gençlerimize büyük ve güçlü Türkiye'yi emanet etmektir.



İran ile aramızdaki doğalgaz arzında azalma ortaya çıkmıştı. Azerbaycan hattından aldığımız doğalgaz miktarını artırdık. Her seviyede girişimde bulunarak arızanın giderilmesi anlamında İran ile mutabık kaldık.



YAĞAN KAR İLE RAHAT BİR NEFES ALINDI



"Hepimiz faniyiz, insanlar gelir geçer, önemli olan şu gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Hangi görevde, hangi unvanda, hangi sorumluluk mevkiinde bulunursak bulunalım, bunu başarabilirsek ne mutlu bize." diyen Erdoğan, Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması, büyümesi için tuğla üstüne tuğla koymadıkları halde, ekmeğini yedikleri, suyunu içtikleri, havasını soludukları vatanlarına layık olamayanların da bulunduğuna dikkati çekti.



Ziya Paşa'nın "Bulundum ben dahi Darü'ş-şifa-yı Bab-ı Ali'de / Felatun'u beğenmez anda çok divaneler gördüm" sözünü hatırlatan Erdoğan, bunları da milletin o engin ferasetine havale ettiklerini söyledi.



Ekonomiyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokarak, yeşil kalkınma devrimini gerçekleştirerek, Türkiye'yi bölgesinin ve dünyanın lider devleti yaparak bu kutlu mücadeleyi hedefine ulaştıracaklarını vurgulayan Erdoğan, "Ülkemizin iki asırlık demokrasi ve kalkınma mücadelesinin son 20 yılında bize bu imkanı veren, bu zaferleri yaşatan, insanımızın başının dik durmasını sağlayan Rabbime binlerce hamdolsun." dedi.



SON YILLARIN EN BEREKETLİ KIŞI



Türkiye'nin son yılların en bereketli ve zahmetli kışını geçirdiğine dikkati çeken Erdoğan, kuraklık tehdidi altında geçen birkaç yılın ardından son haftalarda yağan karla bu yıl için rahat bir nefes alındığını kaydetti.



Kar yağışının bastırdığı iklimlerde, şehirlerarası yollarda ve şehir içlerinde ulaşımda çeşitli sıkıntılar yaşandığını anımsatan Erdoğan, Karayolları ekiplerinin şehirler arası yolları, belediyelerin, kendi sorumluluk alanındaki yolları açık tutmak için harekete geçtiğini ifade etti.



Bu mücadelenin yeteri kadar etkin yürütülemediği yerlerde vatandaşlardan mağduriyet yaşayanların olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:



TARIMA DESTEK MÜJDESİ



Tarımsal destekleme bütçesini 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. Hububat üreticilerimizin girdi desteklerini yüzde 127 oranında arttırdık. İran'la aramızdaki doğalgaz hattının karşı tarafta arıza sebebiyle doğalgaz arzında azalma ortaya çıkmıştır. Arızanın giderilmesi çalışmalarını havaların ısındığı aylara bırakılması konusunda İran'la mutabık kaldık, doğalgaz akışını yeniden başlattık.



Azerbaycan'dan aldığımız doğalgaz miktarını arttırdık. Tuz Gölü ve Silivri'deki yeraltı doğalgaz depolama tesislerini devreye soktuk.



KOBİLERE 60 MİLYAR LİRALIK KEFAET LİMİTİ



Artık geleceğe daha bir güven, umut, azim, kararlılıkla bakıyoruz. Bugün müjdesini vereceğimiz bir başka konu kredi garanti fonu kefaletiyle kullandırılacak üç yeni destek. İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteği KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için hazırladık. Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. İhracat destek paketi ise, ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ'lerimize hitap etmektedir. Firmalarımıza 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz.



ENGELLİLERE ATAMA MÜJDESİ



Aziz milletim diğer yandan engellilerimize yönelik bu yıl memur atamasını 8 Şubat'ta yapacağız. 2927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Destek paketini de hayata geçiriyoruz. 1 milyona yakın çocuklara verilecek desteğin hayırlı olmasını diliyorum.



"YANGIN SÖNDERME UÇAKLARININ SAYISINI 20'YE ÇIKARIYORUZ"



Diğer yandan havaların ısınmasını beklemeden, orman yangınlarıyla mücadelemizi güçlendirecek adımlarımızı atıyoruz. İHA'ları 8'e, yangın söndürme uçaklarımızın sayısını 20'ye, helikopter sayımızı 50'ye çıkarıyoruz.



Türkiye'nin girdiği kalkınma ve büyüme sürecinde elbette sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Ülkemizin önüne kurulan tuzakları aşarken, maruz kaldığımız saldırıları savuştururken yaşadığımız sıkıntılar da var. Bize düşen buna rağmen hedeflerimize doğru ilerlemeye devam etmek, buna rağmen başarmaktır.



"ENFLASYONU İNDİRME VE HAYAT PAHALILIĞINI YENME VAADİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ"



Devletimize ne kadar terör örgütü varsa üzerimize salarak ülkemize diz çöktürmeye çalıştılar. Evlatlarımızın geleceği ile tehdit ettiler, hamd olsun bunların hepsini bozduk. Ahlakla ilgisi olmayan her saldırıyı sızıntıları engelleyerek ber taraf ettik. Yaşanan kur dalgalanmasının önüne de böyle geçtik. Hayat pahalılığından insanlarımızı korumak için adımlar atıyoruz. Bir müddet malesef sırtımızda taşımak zorunda kalacağız. Fakat her ayın bir önceki aydan daha iyi olacağı bir döneme girdik. Devletimizin tüm imkanlarını insanlarımızın emrine verdik, vermeyi sürdüreceğiz. Devletimizi güçlü hale getirmek boynumuzun borcudur. Enflasyonu indirme, hayat pahalılığını yenme vaadimizi de yerine getireceğiz. Yeter ki bir olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.



Son dönemde kimileri ekonomik sıkıntıların sonuçlarını çarpıtarak Türkiye'ye saldırıyolar. Fakat başaramayacaklar!




Bu haber 1416 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 Türkiye ile KKTC, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattı ile bağlanacak
Ekonomi

Türkiye ile KKTC, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattı ile bağlanacak

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’in altından doğal gaz boru hattıyla bağlanacak. Projeye ilişkin ilk imzalar Kuzey Kıbrıs’ta atıldı. Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye ile KKTC arasında deniz altından geçecek doğal gaz boru hattı sisteminin inşa edilmesine yönelik çalışmaları bu imzalardan sonra başlatıyoruz. Bu proje kapsamında, yaklaşık 101 kilometre uzunluğunda doğal gaz iletim hattı inşa edeceğiz. Anamur’dan başlayıp Teknecik’e gelecek. Getireceğimiz doğal gaz ile artık KKTC bir elektrik bolluğuna kavuşacak.” dedi.

Habervitrini10550 Görüntüleme
Altın, borsa ve yatırımcıları dikkat! Fed'den piyasaları etkileyecek mesaj
Ekonomi

Altın, borsa ve yatırımcıları dikkat! Fed'den piyasaları etkileyecek mesaj

Hazine tahvili getirileri ve faiz beklentileri yukarı yönlü hareket ederken, Fed ABD finansal sisteminin sağlamlığını koruduğunu açıkladı. Enerji fiyatlarındaki ani yükselişe ve özel kredi fonlarındaki çıkış sınırlamalarına rağmen, iş gücü piyasasındaki istikrarlı duruşa dikkat çekildi.

Habervitrini13527 Görüntüleme
Motorin indirimi ÖTV'ye takıldı
Ekonomi

Motorin indirimi ÖTV'ye takıldı

Son 4 günde 5 liradan fazla zam gelen motorinle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bu gece yarısı itibarıyla motorine 2 lira 16 kuruş indirim göründü. Ancak indirim tutarı pompaya yansımayacak. İşte detaylar...

Habervitrini9876 Görüntüleme
Elektrikli SUV Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ekonomi

Elektrikli SUV Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Elektrikli araçlara olan ilgi arttıkça SUV gövde tipindeki modeller de daha fazla öne çıkmaya başladı. Geniş iç hacim, yüksek sürüş pozisyonu, konforlu yolculuk ve güçlü tasarım gibi klasik SUV avantajları; elektrikli motorun sessizliği, düşük enerji tüketimi ve hızlı hızlanma tepkisiyle birleştiğinde ortaya oldukça kullanışlı bir araç profili çıkıyor. Bu nedenle elektrikli SUV modelleri, hem aileler hem de şehir içinde konforlu bir araç arayan kullanıcılar için güçlü bir alternatif haline geliyor.

Habervitrini13527 Görüntüleme