Ekonomi
  • 18.5.2020 21:20

Erdoğan'dan yurt dışına döviz kaçıranlara sert çıktı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizden yurt dışına döviz kaçıranlarla ilgi asla merhametimiz olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yurt dışına döviz kaçırarak ülke ekononomisini zor duruma sokmaya çalışanlara net  bir uyarı yaptı.

"ASLA MERHAMETLİ OLMAYACAĞIZ"

Döviz kurlarıyla ilgili yapılan kurlara yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üretimde ihracatta istihdamda kaybettiğimiz her şeyi çok daha fazlasıyla ve kısa sürede geri almanın hazırlıkları içindeyiz. Ancak adeta tüm dünyanın can derdine düştüğü böyle bir dönemde dahi ülkemize yönelik saldırıların kurulan tuzakların, oynanan sinsi oyunların kesintisiz sürdüğünü görüyoruz.

Türkiye son 7 yıldır, diğer alanlarla birlikte ekonomi de de uğradığı sayısız saldırıya karşı kahramanca mücadele etmektedir. Geçtiğimiz haftalarda döviz kuru üzerinden bir kez daha ekonomimize saldıranlar geçmişte defalarca oynadıkları oyunu tekrar tedavüle sokmaya çalıştılar.

2018 Ağustosunda maruz kaldığımız sinsi saldırının ardından aldığımız tedbirler ve geliştirdiğimiz mekanizmalar sayesinde bu atağı boşa çıkarmayı başardık. Türkiye'nin hemen her hamlesinin ardından yeniden girişilen bu saldırıların ardındaki hazımsızlığı gayet iyi biliyoruz.

Ülkemize karşı ekonomin kurallarıyla izah edilemeyecek bu tür kumpaslara girişilerek Türkiye ile hesaplaşmaya kalkışanlara bunun bedelini ödetiyoruz. Sanayicimizin, esnafımızı iş dünyamızı rahatlatmak için gözünü dikip iki üç katı faizle yurtdışına çekmeye çalışanları hezimete uğrattık. Doğrudan ya da dolaylı olarak bu alçak oyuna alet olanları da dikkatle takip ediyoruz. Şunu açık ve net söylüyorum. Ülkemden yurtdışına döviz kaçıranlarla ilgili asla merhametimiz olmayacaktır” dedi.

“Bölgemizde ve dünyada ülkemizin dışlandığı hiçbir projenin, planın hiçbir siyasi veya ekonomik oluşumun başarı şansı yoktur”

Bölgemizdeki gerginlik alanları da mücadele giderek kızıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Türkiye güçlü bir tarihi arka plana sahip siyasi ve insani etkisini askeri imkanlarıyla destekleyerek farklı bir konuma yükselmiştir. Suriye'den Libya'ya kadar geniş bir alanda ülkemizin karşısında olan herkesi desteklemeyi temel politika haline dönüştürenleri bir an önce pozisyonlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Dünyanın yeni bir değişimin eşiğinde olduğu açıkça ortada olduğu Türkiye'ye karşı hala eli kanlı teröristlerin kendi halklarını katleden diktatörlerin, çıkarcı lobilerin yanında yer alanların bir ana önce gerçekleri görmelerini diliyoruz. Bölgemizde ve dünyada ülkemizin dışlandığı hiçbir projenin, planın hiçbir siyasi veya ekonomik oluşumun başarı şansı yoktur. Balkanlardan Akdeniz'e, Kuzey Afrika'dan Güney Asya'ya kadar bu gerçeğin örneklerini her yerde görmek mümkündür. İnşallah yeni dönemde bütün bu hakikatler ışığında büyük güçlü Türkiye'nin inşasını hızla tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 18.5.2020 23:27

İLGİLİ HABERLER