Gündem
  • 4.8.2009 17:44

ERDOĞAN:DTP İLE PKK'YI AYNI KEFEDE DEĞERLENDİRMİYORUM

ANKARA - TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türk ile "AK Parti genel başkanı sıfatıyla" görüşeceğinin anımsatılması üzerine şunları söyledi:
"Genel başkan olarak, genel başkanlık odamda, genel başkanla görüşeceğim. Ve aynı zamanda grup başkanı sıfatıyla görüşmemi burada yapacağım... Ve bizim bu tür görüşmeler yapmam, İçişleri Bakanımın koordinesinde yapılan yürüyen çalışmayla alakalı bir görüşme değil, o ayrı bir konu... O konuda ise zaten içişleri bakanım gerekli çalışmaları yapıyor. Nitekim bu görüşme, İçişleri Bakanımı da davet ettim. Olur ki onunla ilgili de gündeme bazı şeyler gelirse bunların onların notu da arada alınır diye..."
Erdoğan, bir gazetecinin "MHP ile bir görüşme olup olmayacağı" yönündeki sorusu üzerine şunları kaydetti:
"Bu konuyla ilgili MHP kapıları kapattı. MHP böyle bir görüşmeye gerek görmediği gibi, bu başlatılan çalışmayı 'vatana ihanet' olarak vasıflandırıyor. Şimdi olaya böyle yaklaşan bir anlayışla, bir zihniyetle... Bu kadar kabaca, daha ne olduğunu bilmeden, içinden ne çıkacak onu bilmeden, böyle bir yaklaşım içinde olanlarla neyi görüşeceksiniz."
Diğer partilerle görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna ise Erdoğan, "İçişleri bakanımız, kapıyı kapatmazlarsa hepsiyle de görüşecek" karşılığını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:56

İLGİLİ HABERLER