Gündem
  • 13.10.2005 00:06

ERDOĞAN'I SUÇLAMIŞ!.. WASHINGTON POST: TÜRK BÜYÜKELÇİ LOĞOĞLU TÜRBAN KONUSUNDA AĞIR KONUŞTU

WASHINGTON (İHA) - Washington Post gazetesi, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Ömer Faruk Loğoğlu'nun, Türkiye'de türbanın politik ve bölücü bir sembol olmaya başladığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu iddia etti.


Washington Post gazetesinde yer alan haberde, Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Faruk Loğoğlu'nun çarpıcı açıklamalarda bulunduğu öne sürüldü. Gazetenin haberine göre Büyükelçi, Türkiye'de türbanın politik ve bölücü bir sembol olmaya başladığını iddia ederek, türbanlı öğrencilerin üniversitelere giremediğini, bunun yasalarla sağlandığını hatta Başbakan'ın bile, kızlarını bu yüzden ABD'de eğitim almaya gönderdiğini savundu.

Gazetede ayrıca Loğoğlu'nun, "Türkiye'de bayanların yüzde 75'i zaten başını örtüyor ama asla kışkırtıcı bir mesaj vermiyor. Biz laik sistemin din özgürlüğü için en iyi sistem olduğuna inanıyoruz" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.


Washington Post gazetesinde, Loğoğlu'nun hayat hikayesi ve ABD macerasına da yer verildi. Gazetede ayrıca, Loğoğlu'nun ABD'nin Irak Politikası ve Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili açıklamalarına yer verildi.

Haberde, Loğoğlu'nun, Türkiye'deki Amerikan karşıtlığının arttığı iddialarıyla ilgili olarak da "Türkiye'de Amerikan karşıtlığı Irak Savaşı yüzünden arttı. Ancak bu durumun düzeleceği konusunda oldukça iyimserim" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER