Gündem
  • 15.5.2013 22:20

Erdoğan'ın ABD heyetinde ilginç isim...

     Ahmet Doğan, "Yarın için randevu alınabilirse Sayın Başkan Obama ile görüşmek, Furkan'ın durumuyla ilgili ABD'de açılan davaların seyri konusunda konuşmak istiyorum" dedi.
     ABD'deki temasları süren Başbakan Erdoğan ile bu ülkeye gelen yaklaşık 100 iş adamının yer aldığı heyette, 3 yıl önce uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan "Mavi Marmara" gemisinde hayatını kaybeden 19 yaşındaki Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan da bulunuyor.
     AA muhabirine açıklama yapan Ahmet Doğan, Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine ABD'ye geldiğini söyledi.
     Doğan, oğlu Furkan'ın ABD vatandaşı olması nedeniyle yasal durumu ve Mavi Marmara saldırısı sonrasında ABD'de İsrail aleyhine açtıkları davalarla ilgili ABD Başkanı Barack Obama'ya hitaben, randevu talebi içeren bir mektup kaleme aldığını belirtti.
     Mektubu, ABD resmi makamlarının yanı sıra Başbakan Erdoğan aracılığıyla da Obama'ya iletmeyi düşündüğünü dile getiren Doğan, "Bu mektubu, ABD'ye gideceğini bildiğim için Obama'ya iletilmek üzere Başbakanımıza vermek istedim. ABD'ye hareketinden önce Başbakanımız ile Ankara'da görüştüm. Kendisi, 'Bu mektubu Başkan Obama'ya verebileceğini ancak benim doğrudan vermemin daha iyi olacağını' söyledi. Bunun için kafileye katılmamı istedi" diye konuştu.
    
     -"Davaların seyri konusunda konuşmak istiyorum"-
    
     Başbakan Erdoğan'ın bu ricası üzerine kafileye katılıp Washington'a geldiğine değinen Doğan, "Yarın için randevu alınabilirse Sayın Başkan Obama ile görüşmek, Furkan'ın durumuyla ilgili ABD'de açılan davaların seyri konusunda konuşmak istiyorum. Süreçle ilgili Başkan Obama ile görüşme yapma arzusundayım" ifadesini kullandı.
     Ahmet Doğan, Obama'ya hitaben kaleme aldığı mektubunda, oğlu Furkan'ın ABD vatandaşlığı ve Mavi Marmara saldırısı sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin bilgilere yer verdiğini belirterek, "Yüz yüze görüşebilirsem bunları hem bizzat dile getirmek hem de son durumla ilgili bilgiler vermek niyetindeyim" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Taydaş

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER