Gündem
  • 4.12.2020 23:35

Erdoğan'ın ağır sözlerine Macron'dan cevap geldi

Son dakika haberi.. Recep Tayyip Erdoğan, iki lider arasında tırmanan söz savaşının son salvosunda yıkıcı bir füze gönderdi. Erdoğan, Fransa'nın Emmanuel Macron'dan bir an önce kurtulmasını umduğunu söyledi.
Erdoğan, 2018'de Fransa'da patlak veren protesto hareketine atıfta bulunarak , Fransızların liderlerini terk etmesi gerektiğini "aksi takdirde sarı yeleklilerden kurtulamayacaklarını " söyledi.
Erdoğan daha önce de, Macron'un "zihinsel kontrol" yaptırmasını defalarca önerdi ve Türk halkını Fransız etiketli ürünleri boykot etmeye çağırdı .

'Marsilya'yı Ermenilere ver'
Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ Ermenileri için bir devlet kurmak istiyorsa Fransa'nın, Fransa'nın en büyük Ermeni topluluklarından birine ev sahipliği yapan Akdeniz liman kenti Marsilya'yı Ermenistan'a teslim etmesi gerektiği yönündeki yorumlarını da tekrarladı.

Erdoğan, "Ben de aynı tavsiyeyi veriyorum: Bu kadar heveslilerse, Marsilya'yı Ermenilere vermeliler." Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri Fransa'da adeta şok etkisi yaptı. Bütün medya kuruluşları Erdoğan'ın sözlerini manşete çekti.

Macron, Türkiye cumhurbaşkanının yorumları üzerine saygı çağrısında bulundu..
Reuters'in haberine göre;
 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cuma günü Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisini Fransa'ya yük olarak tanımlaması üzerine saygı çağrısında bulundu.
Cuma günü televizyonda yayınlanan bir röportajda Macron, Erdoğan ile yeni bir hakaret dalgasına çekilmeye isteksiz göründü. Meseleyi büyütmekten yana olmadığını belirtti.
Macron, "Saygıya inanıyorum ... Siyasi liderler arasında hakaretin iyi bir yöntem olmadığını düşünüyorum" dedi.Macron, Brut haber sitesine de Erdoğan'ın Türk halkının özgürlüklerini kısıtladığını söyledi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Cuma günü hükümetini ülkeyi daha otoriter hale getirdiği iddialarına karşı savundu ve “Biz Macaristan, Türkiye ya da diğerleri değiliz!” Dedi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL HABERİDİR
 

 

 

Güncellenme Tarihi : 5.12.2020 20:31

İLGİLİ HABERLER