Gündem
  • 30.8.2020 18:28

Erdoğan'ın ateşlediği yerli ve milli füze TRLG-230 düşmanın gözünü korkuttu

Havadan Droneler ve İHA'lar hedefi lazerle işaretleyecek, karadan Lazer Güdümlü 230 mm Füze Sistemi (TRLG-230) 70 kilometre ötedeki hadafi vuracak.
İşte bu hesap bugün denendi ve hedef tam isabetle vuruldu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın katılımı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Roketsan’da düzenlenen tören esnasında, bir dizi kritik tesisin açılış ve yeni füze teknolojilerinin test faaliyetleri gerçekleştirildi.

Tören kapsamında, Roketsan tarafından Nisan 2020’de başlatılan TRG-230 Füze Sistemine lazer arayıcı başlık entegrasyonu çalışması kapsamındaki test atışı görüntüleri de ilk kez yayınlandı. Baykar tarafından üretilen Bayraktar TB2 SİHA’nın lazer işaretlemesi yaptığı hedef, Lazer Güdümlü 230 mm Füze Sistemi (TRLG-230) tarafından başarılı şekilde vuruldu. Lazer Güdümlü 230mm Füze Sistemi (TRLG-230), İHA ve SİHA’ların işaretlediği hedefleri karadan vurabilecek.

İLK DENEMELER BAŞLIYOR

Artık yerli ve milli teknolojilerle uzay ligindeyiz. Hibrit yakıtlı roket modelleri geliştirmeye de devam ediyoruz.

Milli olarak geliştirilen sıvı yakıtlı roket motoru teknolojisinin ilk uzay denemelerine başlayacağımızın müjdesini vermek istiyorum. Türkiye’yi savunma sanayinde bir üst lige taşıyan tüm projelerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bayraktar TB2 SİHA'nın lazer işaretlemesini yaptığı hedef, lazer güdümlü 230 milimetre füze sistemi tarafından vuruldu. Bu yeni gelişme bilhassa cephedeki askerlerimizin gücüne güç katacak.

Denizlerin dibinden uzayın derinliklerine kadar görev üstlenen ROKETSAN’ımızı şahsım ve milletim adına gönülden tebrik ediyorum. Fedakarca görev yapan emniyet güçlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak ve daha ileriye taşımak için emek veren ter döken herkese teşekkür ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyorum.

Güncellenme Tarihi : 30.8.2020 18:42

İLGİLİ HABERLER