Gündem
  • 5.3.2020 13:06

Erdoğan'ın çantasında bakın ne var

Demir Grup Sivasspor'da sezon sonu sözleşmeleri sona erecek olan Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'ın Galatasaray ile ön protokol imzaladığı öne sürülmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib krizinin çözümü için Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Esenboğa Havalimanı'ndan Rusya'ya hareket etti.

BAŞKAN ERDOĞAN VE BERABERİNDEKİ HEYET...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraberinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'da Rusya'ya gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin arasında Moskova'da gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanısıra İdlib'deki gelişmeler ele alınacak.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Başkan Erdoğan, günübirlik Rusya ziyareti kapsamında mevkidaşı Vladimir Putin ile baş başa görüşecek. İki lider daha sonra heyetler arası görüşmeye başkanlık edecek..

ÇANTADAKİ TEK GÜNDEM İDLİB!

Başkan Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ana gündemi İdlib olan zirve için Kremlin Sarayı'nda bugün bir araya gelecek. Dünyanın gözünün çevrildiği buluşmada Erdoğan ve Putin, 17 Eylül 2018 ve 22 Ekim 2019'daki "Soçi Mutabakatları"nın ardından en kritik zirveyi gerçekleştirecek. Türkiye masaya "ateşkes" için oturacak ve rejimin durdurulması çağrısı yapacak.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN PUTİN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ AÇIKLAMA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM'de katıldığı AK Parti grup toplantısından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı.

Erdoğan, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in "Türkiye'nin mühimmat konusunda bir talebi olursa biz bu konuda destek veririz" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Ben Sayın Trump'a bu tür taleplerimizi ilettim" demişti.

"BEKLENTİMİZ ATEŞKES SAĞLAMAK"

Başkan Erdoğan, Putin ile yapacağı görüşmeyle ilgili "Yarın ki ziyaretten beklentiniz nedir?" sorusuna ise "Bölgede süratli bir ateşkesi sağlayabilmek" cevabını vermişti.

 

Güncellenme Tarihi : 5.3.2020 13:08

İLGİLİ HABERLER