Gündem
  • 30.8.2011 00:51

ERDOĞAN'IN CEVAPLAYAMADAĞI SORULAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorduğu sorulara, Başbakan’dan henüz bir yanıt gelmedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorduğu sorulara, Başbakan’dan henüz bir yanıt gelmedi. CHP ise soruları gündemde tutmak için hükümetten yanıt gelinceye kadar soruların her 48 saatte bir tekrarlanacağını açıkladı.


CHP Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın toplantısında yaptığı açıklamaların ve Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak sorduğu soruların üzerinden 48 saat geçtiği, ancak AKP’den henüz yanıt alınamadığı belirtildi.



SESSİZLİK SÜRÜYOR

Deniz Feneri davası ile ilgili Başbakan Erdoğan’a yöneltilen soruların anlaşılır sorular olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Kamuoyu bu sessizliğin nedenini, vatandaşlar da, Başbakan ve AKP yöneticilerinin neden dut yemiş bülbül gibi sustuğunu merak ediyorlar. Acaba, istihareye mi yattılar diye de mesaj atıyorlar. Bu konuyla ilgili olarak Özel Kalem Müdürlüğü’ne, Halkla İlişkilere ve Basın büromuza yüzlerce telefon, faks, sms ve e-posta gelince, CHP Basın bürosu görevlileri sokağa çıktılar. Acaba, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun soruları anlaşılmıyor mu diye, ilk okuldan, üniversite mezununa kadar her düzeyde okur yazar vatandaşa okudular. Onlar anladı” denildi.


BAŞBAKAN'A YÖNELTİLEN SORULAR
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’a yönelttiği soruların tekrarlandığı açıklamada, sorular şu şekilde sıralandı:


“-Sayın Başbakan ve Sayın Adalet Bakanı Deniz Feneri e.V. davasına neden burnunuzu soktunuz?


-Sayın Başbakan’ın ve AKP yöneticilerinin vaktiyle Deniz Feneri Derneği üzerinden oluşturulan fonlarla bir ilişkisi var mı, yok mu?


-Savcıların görevden alınmasının, davanın sanıklarından birisinin bir şeyler yapılmazsa konuşacağı tehdidiyle bir ilgisi var mı, yok mu?


-Kanal 7’de arama yapılacağını Kanal 7’ye bildiren köstebek kim? Bu, sayın Başbakan’a çok yakın çalışan bir çalışma arkadaşı mı?


-Savcıların görevden alınmasının arkasında bu gerçeklerin ortaya çıkmasından duyduğunuz telaş mı var?


-Millet adına bu soruların tamamının yanıtlanmasını istemek demokrasinin, uygar olmanın, ahlakın temel kuralı değil midir?”




YANIT GELENE KADAR HER 48 SAATTE BİR SORULAR TEKRARLANACAK

Hem kamuoyunun, hem de CHP yönetiminin soruların yanıtını beklediğinin ifade edildiği açıklamada, yanıt gelene kadar da her 48 saatte bir bu soruların tekrarlanacağı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER