Gündem
  • 19.2.2020 13:06

Erdoğan'ın İdlib'e askeri operasyon kararı Rusya'yı telaşlandırdı

Erdoğan'ın Suriye restine Rusya'dan cevap! Bir açıklama da Lavrov'dan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İdlib'e operasyon an meselesi" çıkışına Rusya'dan cevap geldi. Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında, "Suriye ordusuna karşı bir Türk askeri operasyonu olabilecek en kötü senaryodur. Ankara ile temaslarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" denildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye ile Suriye konusunda yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İdlib harekatı artık bir an meselesidir. Ülkemizin kararlılığını anlamayan rejime ve onu cesaretlendirenlere İdlib'i bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerine kısa bir süre sonra Moskova'dan cevap geldi.

Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında, "Suriye ordusuna karşı bir Türk askeri operasyonu olabilecek en kötü senaryodur. Ankara ile temaslarımızı sürdürmeyi planlıyoruz" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Türkiye ile Suriye konusu üzerine Moskova'da yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadığını açıkladı.

AYRINTILAR GELİYOR...

 

Güncellenme Tarihi : 19.2.2020 13:14

İLGİLİ HABERLER