Gündem
  • 29.11.2011 00:42

ERDOĞAN'IN İLK ARAYAN BAKIN KİM OLDU?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, uzun süredir aralarında gerilim bulunan Başbakan Erdoğan'ı bizzat arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.Erdoğan'ın ameliyat olduğunu öğrenen Kılıçdaroğlu ilk iş olarak kendisini aradı.Erdoğan ile görüşemeyen Kılıçdaroğlu, yakınları ile konuştu.Doktorların tavsiyesi üzerine ziyaretçi alınmayan ve telefon bağlanmayan Erdoğan'a Kılıçdaroğlu'nun aradığı daha sonra bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu bağırsaklarında meydana gelen bir rahatsızlık nedeniyle ufak bir operasyon geçirdi. Operasyonun ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı.
İstanbul'da Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat olan Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve akşam saatlerinde taburcu olacağı öne sürülüyor.

Başbakanlık tarafından, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı ameliyatı geçirdiği açıklanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en son Cuma namazı için evden çıkmış, Karacaahmet’teki Şakirin Camisi’ne gitmişti. Başbakan Erdoğan cami çıkışında görüntülendi. Ardından Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisine geçen Başbakan Erdoğan, buradan saat 16:30’da oğlu Bilal ve torunu Ömer Tayyip’le birlikte çıkarak Kısıklı’daki evine geçti.

Başbakanlıktan açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu görüntülerin kaydedilmesinden bir gün sonra Cumartesi günü, başarılı bir ameliyat gecirdiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Başbakanımız, 26 Kasım 2011 tarihinde, laparoskopik yöntemle, başarılı bir sindirim sistemi ameliyatı geçirmişlerdir.Ameliyat, Sayın Başbakanımızın programının müsait olması nedeniyle 26 Kasım tarihinde gerçekleşmiştir.Sayın Başbakanımızın sağlık durumu yerindedir. Doktorların gerekli gördüğü istirahatın ardından, Sayın Başbakanımız çalışmalarına başlayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı geçirdiği ameliyat nedeniyle telefonla aradığını belirterek, “Görüşme olanağımız olmadı. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşmuş olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilen Aydın Menderes'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu'nu, Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes uğurladı.

Gazetecilerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu, Aydın Menderes'i yoğun bakımda ziyaret ettiğini belirterek, hekimlerin ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyledi. En büyük katkıyı eşi Ümran Menderes'in verdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hanımefendi gerçekten günün 24 saati yanında. Sağlık durumunda belirgin bir düzelme var. Umuyoruz yakında yoğun bakımdan taburcu olur ve evine döner. Kendisine Allah'tan şifalar diliyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir ameliyat geçirdiğinin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, “Kendisini aradım. Henüz görüşme olanağımız olmadı. Not bıraktık. Ona da Allah'tan şifalar diliyoruz. Umarım kısa sürede sağlığına kavuşmuş olur” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:53

İLGİLİ HABERLER