Gündem
  • 14.7.2018 13:36

Erdoğan'ın şehit düşen korumasının odasına seccade konuldu

MARMARİS’te 15 Temmuz darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan 5 yıldızlı Turban Grand Yazıcı Otel’deki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullandığı oda ile şehit olan koruma polisi Mehmet Çetin’in kaldığı oda kapalı tutulup o haliyle korunuyor.

Marmaris’te 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin saldırdığı 5 yıldızlı Turban Grand Yazıcı Otel’deki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullandığı oda ile şehit koruma polisi Mehmet Çetin’in kaldığı oda, olayın ardından otel yönetimi tarafından kapatıldı. Müşterilere verilmeyen her iki odadaki eşyalar da olduğu gibi bırakıldı.

Ziyarete de kapalı olan odalarda halen atılan kurşun ve el bombasının izleri duruyor. Girdiği çatışmada darbeci askerler tarafından şehit edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma ekibinden polis memuru Mehmet Çetin’in kaldığı odada, sıkılan 40 kurşunun izleri tek tek numaralanmış durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofisinde de darbeci askerler tarafından sıkılmış 80 kadar merminin izleri göze çarpıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofisindeki toplantı odasında bulunan masa üzerinde A-4 kağıtları ve dinlenme odasındaki seccade ve tespih de bırakıldığı yerde muhafaza ediliyor.

Bir otel yöneticisi, bin 800 kişilik tesisin 1 Ağustos’a tarihine kadar dolu olduğunu belirtip, "Yarısından fazlası Türk müşterimiz. Tatilcilerimizin bazıları 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programına katılmak için önceden rezervasyon yaptırarak geldi. Çatışmanın olduğu odaları görmek isteyenlere izin vermiyoruz" dedi.

ERDOĞAN’IN KALDIĞI YERE 50 METRE UZAKTAYDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı korunaklı villaya yaklaşık 50 metre mesafede bulunan 1870 numaralı villadaki odanın girişindeki duvarda mermi izi olduğu görüldü. 3 özel eğitimli asker ile 30 dakika boyunca çatıştığı öğrenilen Mehmet Çetin’in, balkon penceresinden atılan sis bombasının ardından içeri giren darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu burada şehit olduğu öğrenildi. Otel görevlilerin odadaki eşyaları topladığı, bir daha hizmet vermeyeceği bildirildi.

"TÜM MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Yazıcı Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Serkan Yazıcı, "Bizlerin mağduriyeti bir şekilde imkanlarımız doğrultusunda giderilir. Ama önemli olan vatandır. O gece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan otelden ayrıldı. Geride korumaların kaldığını bilmiyordum. Helikopterlerin otel üzerinde dolaştığını görünce ilk olarak şaşırdım. Helikopterlerden askerler indirilince, Cumhurbaşkanı Erdoğan gitmişti ve bana suikast için mi gelindi diye düşündüm. Acil olarak otelden ayrıldım. Yaşanılan tüm gelişmeleri korunaklı ve gizli bir evde televizyonlardan izledim ve durumu anladım. Tüm Milletimizin başı sağolsun. Büyük bir kaostan kurtulduk. Yaradan bir daha böyle günler yaşatmasın" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 14.7.2018 14:05

İLGİLİ HABERLER