Gündem
  • 2.4.2020 16:01

Erdoğan'ın tepkisi sonrası İmamoğlu kendini böyle savundu

İBB'nin 'şovmen' Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bağışlarla ilgili olarak "Devlet içinde devlet olmaz" eleştirisine cevap verdi. "Bizim devletin böyle bir kampanya başlatacağından haberimiz yoktu" sözleriyle savunmaya geçen İmamoğlu, "Biz de devletin bir kurumuyuz" dedi.

Çin'den tüm dünyaya hızla yayılan ve Türkiye'de de etkisini gösteren ölümcül koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 maaşını bağışlayarak başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası başlattı.

Başta CHP'li İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri olmak üzere bazı belediyelerin kendi başlarına buyruk bağış toplamaya başladı. Konuyla ilgili dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devlet içinde devlet olmanın anlamı yoktur. Yasalar da buna müsaade etmiyor. Bu bakımdan, şu anda bu kampanyalar sadece devletimizin açıkladığı birimler tarafından yürütülmektedir. Bunların takibi İçişleri Bakanlığı, valiliklerimiz vasıtasıyla yürütülmektedir" dedi.

İmamoğlu kendini savundu

Erdoğan'ın bu sözleri üzerine İBB'nin 'şovmen' Başkanı Ekrem İmamoğlu, hemen savunmaya geçti.

"Bizim devletin böyle bir kampanya başlatacağından haberimiz yoktu" diyen İmamoğlu, "Belediyeler devletin ta kendisidir. Bunu bilmeyen Anayasa'ya baksın. Belediyeler devletin bir kurumudur." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun 'yardım' vurgunu ortaya çıkmıştı

Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından "Bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olacak ve bu süreci dayanışma içinde hep birlikte aşacağız. İstanbul olarak biz de destek ve bağış kampanyamızı başlattık." ifadeleriyle 'dayanışma' kampanyasını duyurmuştu. Sözde kampanyada 150 TL olarak belirtilen kolilerin maliyetinin 100 TL civarında olduğu ortaya çıkmıştı.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 15:02

İLGİLİ HABERLER