Medya
  • 29.8.2021 13:28

Erdoğan'ın uçağında hain mi var?

Turgay Güler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağındaki gazeteciyi mi ima etti?

Ülke TV’de Sıradışı programının sunucusu ve Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler’in bir gazeteciye yönelik imalar içeren twitti yeni tartışmanın fitilini ateşledi.

Güler’in seçimlerde AK Parti aleyhine açık bir tavır takınan ve ölçüsüz yayıncılığı sebebiyle okuyucularının büyük bölümünü küstüren bir sitenin sahibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağında yer almasını eleştirdiği iddia edildi.

Turgay Güler’in paylaşımına gazeteci Cüneyt Er de dikkatleri çekti. Er, paylaşımıyla Turgay Güler’in hangi gazeteciyi ima ettiğini sorguladı.

Seçimlerde AK Parti'ye karşı tavır alıp muhalefeti açık destek vermesiyle bilinen gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna-Hersek uçağında sürpriz bir şekilde yer alması Cengiz Er’in sahibi olduğu Süperhaber.tv sitesinde de haber konusu oldu.

TURGAY GÜLER: BU NASIL BİR KÖRLÜKTÜR

Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  yurt dışı gezisinde yer verilen bir isme gönderme yaptı.

Güler, ''Hainin hainliğini unutursan yetmezmiş gibi bir de baş tacı edersen gün gelir daha büyük bir hainlik yapar! Ihanet ettikçe kıymetinin arttığına inanır! Bu nasıl bir körlüktür? Vah ki vah!'' ifadelerini kullandı.

Takipçileri de paylaşımı sebebiyle Turgay Güler’e yorumlarıyla destek verdi.

SÜPERHABER.TV: O GAZETECİ SERKAN KALEMCİLER

Gazeteci Cengiz Er'in sahibi olduğu haber sitesi SuperHaber'de yer alan haberde polemiğe konu olan ismin Ensonhaber sitesinin sahibi Serkan Kalemciler olduğu ifade edildi.

Süperhaber.tv sitesi haberi şu yorumla okuyucularına duyurdu:

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Bosna Hersek’e giden Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş da eşlik ediyor.

Erdoğan, Bosna Hersek temasları kapsamında ilk olarak Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret etti, daha sonra "Saraybosna'nın kalbi" olarak nitelendirilen Başçarşı Meydanı'na giden Erdoğan'a Boşnak vatandaşları selamladı.

BOSNA HEYETİ DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna heyetinde kalabalık bir gazeteci grubu da yer alıyor.

Heyette yer alan bir isimse oldukça dikkat çekti.

Ensonhaber adlı internet sitesinin sahibi Serkan Kalemciler...

Uzun yıllar AK Parti'ya yakın bir haber politikası izleyen Serkan Kalemciler 2019 yerel seçimleri sürecinde bu çizgiden kopmuş ve sahibi olduğu internet sitesinde zaman zaman sert muhalif yayınlar yapmaya başlamıştı.

Kalemciler yakın çevresine iktidar tarafından "dışlandığını" belirterek sitem ederken, yayın politikasındaki bu keskin değişim de o günlerde fazlasıyla dikkat çekiyordu.

Bir yıla yakın bir süredir de Kalemciler ve sahibi olduğu ensonhaber sitesine yönelik iktidar ambargosunun kaldırıldığı konuşulmaya başlanmıştı.

‘Af talebi’ kabul edildiği anlaşılan Serkan Kalemciler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna gezisinde, uçakta seyahat eden gazeteciler arasında yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 30.8.2021 00:12

İLGİLİ HABERLER