Gündem
  • 31.5.2006 11:44

ERDOĞAN'IN ZANLISI KİLİT YÜZBAŞI

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, Danıştay'a saldırının 'çete işi' olduğunu belirterek, türban kararının bir araç olarak kullanıldığını söyledi. Danıştay'a saldırı AKP'nin önceki gün toplanan Merkez Yürütme Kurulu'nda gündeme geldi. Erdoğan'ın da bir bölümüne katıldığı toplantıda saldırının Türkiye'nin huzuru ve barışına yöneltildiği vurgulandı. Erdoğan, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirterek dikkatli yorumlar yapmanın zorunlu olduğunu kaydetti ve şu mesajları verdi:
"Çete mi, örgüt mü, hepsi bu süreçte netleşecek. Saldırıda yer alan elemanlar itibarıyla tasarlanmış bir olay olduğu açık. Fotoğraflar, bağlantılar ortada. Hukuki olarak kanıtlanabilmesi lazım. Yargı kapsamlı şekilde üzerine gitmeli. Tutuklanma, tutuklanmama olayı ayrı bir konu. İlişki ve irtibat var, bu önemli. Bütün olarak bakıldığında eylemin odağındaki amacı değerlendirilmeli. Ortada planlı bir örgüt ve çete işi var, bu görülmeli.

Yüzbaşı Muzaffer Tekin'e işaret etti
Serbest kalmış olması sanık olmayacağı anlamına gelmez. Telefon görüşmeleri, fotoğraflar var. Kendini neden bıçaklamış, bunlar ilginç, önemli, bakmakta yarar var. Organize bir olay olduğu açık. Saldırıyla hükümet de hedeflendi, diğer kurumlar da. Türban, başörtüsü tartışması, bununla ilgili karar bir araç olarak kullanıldı. Yargı bu işi çözmeli. Bu çetenin çapını, bağlantılarını araştıracak ve ortaya koyacak olan yargıdır.
Danıştay üyelerine dışarıda saldırı planı da var, bu da ortaya çıktı. X-ray cihazlarının bozukluğuna, bunları kimin yaptığına, güvenlik kameralarının arızalı olmasına, düzeneği kuran şirketin durumuna, lojmanlardaki kameraların bozuk oluşuna ve bu firmalarda kimin çılıştığına da bakmak lazım. Bu iş sıradan bir iş değil."

Gül: Keşke bireysel olsa
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, Erdoğan'ın Danıştay'a yapılan saldırıyla ilgili yanıltıldığı, bu işin arkasından örgüt çıkmadığı yorumlarının anımsatılması üzerine şöyle dedi: "Öyle olmasını arzu edenler var. Yani birisi birdenbire bir kriz, çılgınlık geçirip bu vahim, menfur saldırıyı tek başına yaptı, öyle mi? Keşke böyle bireysel olsa. Ama Türkiye'nin yakın tarihine, siyasi hayatına bakarsanız bu işlerin nasıl olduğunu görürsünüz."

 

(radikal)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:05

İLGİLİ HABERLER