Gündem
  • 6.10.2005 19:08

ERDOĞAN'LA 5 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMAYA İMZA ATAN DUBAİ EMİRİ NET KONUŞTU : DAHA ÇOK PARA GETİRECEĞİZ

ERHAN YILMAZ
İSTANBUL  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın açıklamaları ile ilgili olarak, "AB'nin kültürünü benimsemek ifadesi beni üzdü, onların kültürüne saygı duyarız ama bizim kendi kültürümüz var" dedi.


Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında müzakere sürecinin başlaması yabancı sermayeyi de hareketlendirirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai İnternational Properties arasında bir süredir devam eden görüşmelerle, prensipte anlaşmaya varılan 5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) imzalandı.


Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle, 5 milyar dolarlık yatırım için anlaşma İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş ile Dubai Emiri Şeyh Muhammed Rashid El-Mahdum tarafından imzalandı. Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Dubai'den gelen 50 kişilik heyet de törende hazır bulundu. Dubai Emiri Şeyh Muhammed Rashid El-Mahdum, anlaşmanın iki taraf için de yararlı olacağını belirterek, "Kentiniz büyük bir tarihe sahip. Bizim de öyle. Bu anlaşma her iki ülke için de hayırlı olacak. Bu bir başlangıç. Hayırlara vesile olacak. Enerji, turizm ve tarım başta olmak üzere her türlü alanda inşallah yatırımlar devam edecek" dedi.


Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "İlk hedef, İstanbul'un değişik yerlerindeki belediyeye ait gayrimenkuller üzerinde. Bu iş sadece İstanbul'la sınırlı kalmayacak. Bu işbirliğinden hızla netice almayı ümit ediyorum. İstanbul'da yatırım yapılacak çok yer var. 2006'dan beklentilerimiz iyi olacak, bugünden daha iyi olacak" diye konuştu.
Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın açıklamalarının sorulması üzerine, "Fransa lideri benim iyi dostum. Ben kendisini eleştirmedim. Bize yapılan haksız eleştiriye cevap verdim. AB'nin kültürünü benimsemek ifadesi beni üzdü, onların kültürüne saygı duyarız ama bizim kendi kültürümüz var. Bir medeniyeti kimlik değiştirerek benimsememiz olmaz. 'İlla benim gibi olacaksın' denmez. Bu insanın doğasında var. Sayın Chirac'ın sözleri yanlış algılanmış olabilir. İlk karşılaştığımızda bunu konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER