Gündem
  • 28.6.2019 10:14

Eren’in adı göklerde

PKK’nın Trabzon Maçka’da şehit ettiği Eren Bülbül’ün anısı göklerde yaşayacak. THY, aldığı yeni nesil ilk Boeing 787-9 Dreamliner’e “Maçka” adını verdi. Yerli SİHA, Bayraktar TB2’lerden birine “Eren” ismini koyacaklarını açıklayan Selçuk Bayraktar da, “Aziz şehidimizin hatırası semalarımızda yaşayacak” dedi.

THY'nin aldığı yeni nesil ilk Boeing 787-9 Dreamliner’e Eren Bülbül'ün memleketi olan “Maçka” adı verildi.
 
Türk Hava Yolları, şehit Eren Bülbül’ün anısına önceki gün filosuna dahil ettiği ‘rüya uçak’ olarak adlandırılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner model uçağa “Maçka” adını verdiğini açıkladı. THY, daha önce sosyal medyadan Boeing 787-9 Dreamliner model uçağın adını belirlemek için anket başlatmıştı.

150 BİN PAYLAŞIM

Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma şıklarını anketle sosyal medya hesabından oylamaya sunan THY’ye sosyal medyadan uçağın isminin şehit Eren Bülbül olması için 150 binden fazla cevap gelmişti.

 
 
Bayraktar TB2 SİHA’lardan birine şehit Eren Bülbül’ün adı verildi.

İLK SEFER TRABZON’A

Türk Hava Yolları Yönetimi Türk halkının gösterdiğini hassasiyete duyarsız kalmadı ve “Filomuzun ilk Boeing 787-9 Dreamliner’ının adına karar vermek için yaptığımız ankete katılan ve adı Eren olsun diyerek destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Yeni uçağımıza kahraman Eren’iminizin memkeleti “Maçka” adını verdik. İlk uçuşumuz da Trabzon’a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren’i ziyaret edeceğiz. Biz bayrağımızı gururla taşıyor, bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız” açıklamasında bulundu.

2 YIL GEÇTİ

11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan Eren Bülbül ve Gedik’in şehadetlerinin üzerinden 2 yıl geçti.

SİHA’nın adı Eren

100 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde, gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı olan Türkiye’nin ilk yerli ve milli SİHA’sı Bayraktar TB2’lerden eğitim için kullanılan bir TB2’ye Eren ismi verildi. Konuyla ilgili twitter hesabından Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, “PKK tarafından kalleşce şehit edilen yüksek dağların Kartalı Eren.. Aziz ismini SİHA’mız semalarımızda uçuracak artık. Ruhun şad olsun.Semalarımızda Hür ve Özgür” açıklamasını yaptı. Baykar ise twitter hesabından, “Eğitimde kullandığımız Bayraktar TB2 SİHA’lardan birine şehidimiz Eren’in adını veriyoruz. Aziz şehidimizin hatırası selamarımızda yaşayacak” açıklamasını ‘iyi ki varsın Eren’, ‘Adı Eren olsun’ etiketi ile yaptı.

Yasin Yılmaz  28 Haziran 2019, 04:00  Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 28.6.2019 10:16

İLGİLİ HABERLER