Eren'i şehit eden PKK'lı terörist, neden öldürdüklerini itiraf etti

••2 dk okuma
Eren'i şehit eden PKK'lı terörist, neden öldürdüklerini itiraf etti

Hızlı Özet

“6 gün önce Espiye ilçesi kırsalında teslim olan Kawa kod adlı PKK'lı terörist Bahrüz Düdükkanlı, 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit edilmesi olayına ilişkin itirafta bulundu. "Olayda şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül'e neden ateş ettiniz?" sorusuna cevap veren terörist, "Biz onu istihbaratçı zannettik ve ateş ettik" dedi.”






Giresun kırsalında yakalanan Kawa kod adlı PKK'lı terörist, Eren Bülbül'ü istihbaratçı zannettikleri için şehit ettiklerini söyledi.



6 gün önce Espiye ilçesi kırsalında teslim olan Kawa kod adlı PKK'lı terörist Bahrüz Düdükkanlı, 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit edilmesi olayına ilişkin itirafta bulundu. "Olayda şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül'e neden ateş ettiniz?" sorusuna cevap veren terörist, "Biz onu istihbaratçı zannettik ve ateş ettik" dedi.



Eren'i istihbaratçı zannetmişler



Kawa kod adlı Terörist Bahrüz Düdükkanlı 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit edilmesi olayına ilişkin ise ifadesinde bilgiler verdi. Terörist Düdükkanlı, olayın yaşandığı gün bölgede bir eve girdiklerini ve yaşamsal malzeme aldıklarını bu sırada ise 4 ayrı noktaya da pusu attıklarını söyledi. Pusu esnasında Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'i gördüklerini eve yaklaşmaya başladıkları sırada ise ateş açtıklarını kaydetti. Terörist Düdükkanlı "Olayda şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül'e neden ateş ettiniz" sorusuna ise "Biz onu istihbaratçı zannettik ve ateş ettik" dediği ifadesine yansıdı.



Cudi Zaza kod adlı terörist Mehmet Yakışır'ın grubunda olduğunu ve toplamda asker, polis ve sivillerden oluşan 10 kişinin şehit olduğu 20 olayda aktif olarak katıldığını itiraf etti. Düdükkanlı'nın Trabzon'daki yer gösterme ve ifadelerini ardından yeniden Giresun'a getirileceği ve soruşturmaya Giresun'da devam edileceği belirtildi.



İfadenin ardından operasyon genişletildi



6 gün önce Espiye ilçesi kırsalında teslim olan Kawa kod adlı PKK'lı teröristin ifadeleri sonrası genişletilerek süren operasyonlar kapsamında örgütün Doğu Karadeniz kırsalındaki son mensubu olan Aras Aslan, Giresun'un Güce ilçesi Boncukçukur Köyü kırsalında askerimiz operasyonu sonucu kıskıvrak yakalandı.



Yaklaşık bin 700 komando ile 5 ilde süren operasyonlar neticesinde ve Kawa kod adlı Behrüz Düdükkanlı'nın ifadesi doğrultusunda Aras Aslan'ın izini süren timler Güce ilçesinde bulunan Bancukçukur köyü kırsalındaki hidroelektrik santraline (HES) gelen bir şüphelinin olduğu ihbarı üzerine bölgeye operasyon başlattı. Yapılan operasyonda kıskıvrak yakalanan terörist Aras Aslan'ın ilk ifadesinde aç olduğu için yemek aradığını onun için HES şantiyesinin civarına kadar indiğini söylediği öğrenildi.



Karadeniz'de PKK'ya geçit yok!



Son 5 günde Kawa kod adlı Behrüz Düdükkanlı'nın Giresun ve Trabzon kırsalında tek tek gösterdiği sığınak ve depolardan oluşan 12 yer güvenlik güçleri tarafından imha edildi. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde son yıllarda Doğu Karadeniz kırsalında güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlar neticesinde terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz açılım grubuna darbe üstüne darbe vuruldu. Örgütün sözde bölge sorumluları "Zeynel" kodlu telsiz kullanan Cudi Zaza kod adlı Mehmet Yakışır ile Türk Tarık kod adlı Barış Öner'inde aralarında bulunduğu toplamda 20 terörist etkisiz hale getirildi.



Kaynak: İHA




Bu haber 258 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 9 belediye başkanı AK Parti'ye katılacak
Gündem

9 belediye başkanı AK Parti'ye katılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak. Toplantıda AK Parti'ye katılan yeni belediye başkanlarına rozet takılacak. CHP, Yeniden Refah ve İYİ Parti'den toplam 9 belediye başkanı partiye geçecek.

Habervitrini10358 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyar lirayı iade etti
Gündem
#Güncel#Gündem#AK Parti

Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyar lirayı iade etti

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya hakkında fon soruşturmasında dikkat çeken yeni bir iddia ortaya atıldı. Özata Denizcilik hisselerindeki işlemlerden 2,17 milyar TL çektikleri öne sürülen Kaya çiftinin, yaklaşık 2,2 milyar TL’yi Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hesabına yatırdığı iddia edildi.

Habervitrini13265 Görüntüleme
KANGAL ve EJDERHA'dan dron tehditlerine karşı çifte savunma
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

KANGAL ve EJDERHA'dan dron tehditlerine karşı çifte savunma

ASELSAN, mini/mikro İHA ve yeni nesil FPV dron tehditlerine karşı geliştirdiği KANGAL FPV 100 ve EJDERHA AD 210 sistemlerinin kabiliyetlerini sahada sergiledi. | Anadolu Ajansı

Habervitrini14755 Görüntüleme
İstanbul'da bu yıl 1803 yangın "sigara" kaynaklı çıktı
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

İstanbul'da bu yıl 1803 yangın "sigara" kaynaklı çıktı

AA muhabirinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Dairesi Başkanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, megakentte bu yılın 8 ayında 18 bin 321 yangın çıktı.

Habervitrini12975 Görüntüleme