Gündem
  • 23.10.2008 09:59

ERGENEKON DURUŞMASINA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

İSTANBUL - Ergenekon davasının ikinci duruşmasında cezaevi önünde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Aramalarda özel eğitimli köpekler kullanılırken, cezaevi önündeki basın mensuplarının bulunduğu alan kapatılarak eylemcilerin cezaevi çevresine yaklaşması engellendi.
Silivri Cezaevi içerisine oluşturulan duruşma salonunda bugün görülmesine devam edilecek olan Ergenekon davasına yoğun güvenlik önlemleri damgasını vurdu. Pazartesi günkü duruşmanın aksine, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı. Eylemciler cezaevi önüne alınmazken, jandarma ekipleri kurulan bariyerlerin arkasında nöbet tutmaya başladı. Cezaevi çevresine girişte ise yeni kurulan arama noktasında araçlar tek tek aranıyor. Basın mensupları dışında hiç kimsenin cezaevi önüne gelmesine izin verilmiyor.
Cezaevi girişinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cezaevinin ana girişinde ise jandarma ekipleri içeri girenleri özel eğitimli köpekler yardımıyla aradı.
Yerli ve yabancı basın mensuplarının yoğun ilgilisi bugünde devam ediyor. Duruşmanın ilk gününde eylemciler basın mensuplarının bulunduğu alana kadar girmiş ve bazı basın kuruluşlarının yayınlarını engellenmişti. Bu nedenle basın mensuplarının bulunduğu alana eylemcilerin girmemesi için önlemler arttırıldı.
Öte yandan duruşmaya katılacak tutuklu yakınları ve avukatlar cezaevine gelmeye başladı.

 

MAHKEME HEYETİNİN, REDDİ HAKİM TALEPLERİNE İLİŞKİN KARARINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR
Ergenekon davasının ikinci duruşmasına Silivri Cezaevi içerisinde oluşturulan salonda devam edilecek. Mahkeme heyetinin, reddi hakim taleplerne ilişkin verdiği ret kararını bugün açıklaması bekleniyor.
Bugün görülmesine devam edilecek Ergenekon duruşmasında mahkeme başkanı Köksal Şengün, özellikle Kemal Kerinçsiz ve avukatı Kadir Kartal'ın reddi hakim talebinin reddedildiğini belirtecek. Mahkeme heyeti, reddi hakim talebinin reddedildiğini açıkladıktan sonra pazartesi görülen duruşmada avukatların dosyanın yetkisizlikle Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine ilişkin taleplerini değerlendirecek. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in, DTP'nin de aralarında bulunduğu 7 ayrı
müdahillik talebine ilişkin görüşlerini açıkladığı takdirde mahkeme heyeti o konu hakkında da görüşlerini açıklayacak. Cumhuriyet Gazetesi'nin müdahillik talebine ilişkin karar çıkması beklenen duruşmada bugün sanıkların kimlik tespitine geçilmesi bekleniyor. Sanıkların kimlik tespitinin tamamlanmasının ardından 2 bin 455 sayfalık iddianamenin okunmasına geçilecek.

DAVANIN BAZI TUTUKSUZ SANIKLARI DA DURUŞMAYI TAKİP ETMEK ÜZERE SİLİVRİ'YE GELDİ
Ergenekon davasının ikinci duruşmasının başlamasına dakikalar kala, bazı tutuksuz sanıklar da gelişmeleri takip etmek üzere Silivri Cezaevi'ne geldi.
Bugün hakim karşısına çıkacak olan tutuklu sanıkların yakınları da cezaevine giriş yaptı.
Ergenekon davası sanıklarından emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin'in eşi Müge Tekin, duruşmayı takip etmek üzere Silivri Cezaevi'ne geldi. Mahkemenin, tutuksuz sanıkların ayrı yargılanacağı yönündeki kararına rağmen, bazı tutuksuz sanıklar duruşmayı takip etmek üzere Silivri Cezaevi'ne geldi. Dava kapsamında tutuksuz yargılanan işadamı İbrahim Benli, "Ne olup bittiğini, her şeyi öğrenmek istiyorum. Sanıkların ayrı ayrı yargılandığı bir dava olmaz. Tutuklu sanıkların ifadelerini dinlemek istiyorum" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER