Gündem
  • 10.8.2009 11:12

ERGENEKON HARİTAYA GİRDİ!...

Karayolları Vakfı’nın son haritasına göre Silivri sınırları içinde ‘Ergenekon’ diye bir yer var. Ancak ne belediye yetkilileri ne de bölge halkı böyle bir yer duymuş. Köylü oldukça şaşkın: Acaba bizim köyün adı mı değişti?
Türkiye’nin gündemini sarsan Ergenekon, Karayolları Vakfı’nın son baskı haritasına da girdi. 2009 yılının haritasına göre ‘Ergenekon’, aynı adlı soruşturmada tutuklanan kişilerin kaldığı Silivri Cezaevi’ne yakın bir bölgede bulunuyor. Cezaevi yerleşkesinin batısındaki Çanta ve Kınalı’nın ortasında. Haritadaki ‘Ergenekon’un izini süren AKŞAM, ilginç bir durumla karşılaştı. Ne bölge halkı ne de belediye yetkilileri böyle bir yerin varlığından haberdar.
Ergenekon’a en yakın yerleşim birimi olan Çeltik Köyü sakinleri ise haritaya büyük tepki gösterdi.
‘TEPKİLİYİZ, İTİRAZ EDECEĞİZ’
Muhtar Beyzat Bayguş, “Bu bölgede Ergenekon diye bir yer kesinlikle yok. Silivri Cezaevi gelene kadar bırakın Ergenekon diye bir yeri, Ergenekon’un adı bile geçmiyordu. Haritaya itirazda bulunacağım. Köyümüzün isminin Ergenekon ile anılmasını istemiyoruz” dedi. Köylülerden İmran Tuna ise “Bu isimle anılmak istemiyoruz. Haritayı görünce çok şaşırdık. Hiç Ergenekon diye bir semt duymadım” diye konuştu.

(Akşam)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER