Asayiş
  • 19.10.2008 12:08

ERGENEKON TETİKÇİLERİ ABD'DEN GELEN BIÇAKLI KEMER KULLANMIŞ

Örgütün lobi yapılanmasında kurduğu Kuvayı Milliye Derneği 1919'a yönelik ilk soruşturmada Murat Çağlar'da ele geçen belgeler tetikçilere ait ilginç detaylar içeriyor.
İstanbul Pendik'te 8 Ocak 2007 tarihinde 'ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan gözaltına alınan Murat Çağlar'ın otomobilinde yapılan aramada polis, şaşırtıcı örgütsel dokümanlara ulaşmıştı. Polisin tesadüfen durdurduğu Çağlar'ın üzerinde ruhsatsız bir tabanca bulundu. Bu suçtan işlem yapmaya hazırlanan polis, otomobilde yaptığı aramada ilginç notlara ulaştı. Bu belgeler Ergenekon iddianamesinde delil olarak yer aldı.
Çağlar'ın aracında bulunan örgüt dokümanları arasında tetikçilerin kılık-kıyafet standartlarını anlatan belgeler de ele geçirildi. Örgüt, tetikçilerinin infazı gerçekleştirdikleri silahını saklayabilmeleri için iç çamaşır standartlarını yazılı olarak bildirmiş. Tetikçilere iç çamaşırlarının slip olmaması kuralı getirirken, standartlar için "Bokser gibi şort olmalı ki tabancayı rahat koyabilesin. Külotunun lastikleri elinin kalınlığında olmalı ki alet düşmesin." ifadeleri kullanılmış.
Tetikçilerin ceket, pantolon ve iç çamaşırlarının yanı sıra kemerleri de infazlarda kullanılabilme özelliği taşıyor. Ele geçirilen belgelerde kemerin içerisinde çok keskin bir metal bulunduğu belirtilirken, tetikçilerin kemerlerinin özellikleri şu şekilde anlatılmış: "Kemerler Amerika'dan özel gelir. Son delikten sonra kemer içinde bir boğayı rahatlıkla kesebileceğin çok keskin bıçak görevi yapan bir metal vardır. Bu kemerler çok pahalıdır, piyasada satılmaz."
Tetikçilere verilecek özel kimliklerin ise çok gizli tutulması ve anne, baba ve kardeşlerin de kimlik hakkında bilgisinin olmaması gerektiği belirtilmiş. Kimlikle ilgili olarak (4) numarası verilen el yazısı not kağıdında, "Kimlik gizli kalmalıdır, anne-baba ve kardeş senin kimliğini bilmemelidir. Kimlik taşınmaz. Şirket telefonundan ulaşılır. Numara gizlidir, yazı tipleri çok yönlüdür. Sağ ve sol el kullanılmalıdır." şeklindeki ifadeler iddianamede yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:12

İLGİLİ HABERLER