Gündem
  • 2.11.2012 11:25

Ergenekon, "Türk-Kürt çatışması" istemiş!

Boyabat, Hrant Dink'in öldürülmesini isteyen Muzaffer Tekin'in işin karşılığında üzerinde miktarı yazılmayan bir çeki kendisine verdiğini de anlattı. Dün dinlenen “gizli tanık Mart” ise Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün “örgütün medya patronu” olduğunu iddia etti. Türkiye'deki gündem karmaşası sürerken “yavaş ilerliyor” denilen Ergenekon davası yargılaması devam ediyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı 65'i tutuklu olmak üzere 274 sanıklı Ergenekon davasının 253. duruşmasında dinlenilen “gizli tanık Boyabat” şok ifşaatlarda bulundu. Gizli tanık; aralarında suç ortaklığı olan Taner Büber ile gayrimeşru ortamlarda tanıştığını ve aynı cezaevinde kaldığını söyledi.

“KÜRT-TÜRK ÇATIŞMASI İSTEDİLER”

Taner Büber'in cezaevinden avukatı aracılığıyla kendilerine not gönderdiğini ifade eden gizli tanık, Büber'in Gaziosmanpaşa'da Kürt-Türk çatışması çıkarmalarını istediğini söyledi. Gizli tanık, bunun ardından hazırlık yaptıklarını, terör örgütü PKK'ya destek veren esnafa ateş etmeye ve PKK sempatizanı gençlere saldırmaya başladıklarını belirterek, 2005 yılında yaşanan bir çatışmanın ardından vurulanlar olduğunu ve hapse girdiklerini anlattı.

“EROL EVCİL'İN VURULMASINI İSTEDİ”

Gizli tanık, Büber'in cezaevinden avukatı aracılığıyla gönderdiği başka bir notta da “Erol Evcil'in vurulması talimatını verdiğini” öne sürdü. Gizli tanık, “Evcil'i 1,5 ay Bursa ve Adana'da takip ettik. Evcil'i bir kaç yerde kıstırmaya çalıştık ancak çok sıkı korunuyordu. Evcil'in JİTEM elemanları tarafından korunduğunu öğrenerek durumu Büber'e ilettik. Büber de ‘Ağabey bu işi halledecek, siz geri çekilin' dedi. Ağabeyi olarak bahsettiği kişi ise Sami Hoştan'dı” diye konuştu. Büber'in aracılığıyla davanın sanıklarından Sami Hoştan ve Muzaffer Tekin ile de tanıştığını ifade eden gizli tanık, Büber cezaevinden çıktıktan sonra Muzaffer Tekin ve Sami Hoştan'ın Silivri'deki çiftliğe geldiğini söyledi.

“TEKİN ÇATIŞMA ORTAMI İÇİN HAZIRLIK YAPMAMIZI İSTEDİ”

Gizli tanık; çiftlikte 4-5 gün kadar kaldığını belirterek, şunları kaydetti: Burası 12-13 tane villanın bulunduğu bir çiftlik. Tekin bize ideolojik şeyler anlattı. Ben doğma büyüme Gaziosmanpaşalıyım. Gaziosmanpaşa'da çatışma çıkarmamızı, PKK sempatizanlarının yollara çıktığını, öldürmemiz gerektiğini söyledi. Benim bakış açım da onunla aynıydı. Kürtlerle iyi geçinemiyordum. Tekin'den bir silah almadık. Bizim silaha ihtiyacımız yok. Silahı sokakta da buluyorduk. Silahı kendimiz temin ettik. Tekin, bizden çatışma ortamı için hazırlık yapmamızı istedi. Hazırlığını yapıyorduk. Gaziosmanpaşa'da dükkanlara ateş ediyorduk. İnsanlar yaralandı.”

BALBAY'A SUÇ DUYURUSU TALEBİ

“Ergenekon” davasına giren savcı Mehmet Ali Pekgüzel, tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Mustafa Balbay hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Önceki günkü duruşmada Mustafa Balbay, tanık olarak dinlenilen Aslı Aydıntaşbaş'a, “Siz bu yazıyı yazarken Balbay'dan mı esinlendiniz?” diye soru yönelten savcı Pekgüzel'in, tanığı yönlendirdiğini ve aleyhine soru sorduğunu ifade etmişti. Pekgüzel de “Ergenekon” adını, medyada yayınlanmadan ilk kez Balbay'ın kaleme aldığını belirterek, Balbay'ın 2 Haziran 2006'da yayınlanan “Er Er Ergenekon Gel Her Yere Kon” başlıklı yazısını okuyup, açıklama yapmasını istemişti. Mustafa Balbay da savcının bu sözleriyle çok ağır ithamlarda bulunduğunu ifade etmişti. Mahkeme duruşmayı 5 Kasım Pazartesi gününe erteledi. Pazartesi günü Şamil Tayyar ve Şirin Ünal dinlenilecek.

Kaynak: Yeni Akit

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:30

İLGİLİ HABERLER