Asayiş
  • 20.7.2009 12:25

ERGENEKON'DA 3. İDDİANAME HAZIR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, iddianamenin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiği bildirildi.

Asrın davasında ikinci perde açıldı

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianameyle haklarında dava açılan emekli orgeneraller Mehmet Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 56 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ergenekon duruşması kapsamında hazırlanan 2. İddianameye ilişkin bu gün başlayan davada, 48 sanığın kimlik tespitleri sona verdi. Mahkeme Heyeti, duruşmaya saat 13.00'a kadar ara verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Ergenekon soruşturmasının 2. İddianamesiyle ilgili davanın ilk duruşmasında kimlik tespitleri sona erdi. Sanıklardan bazıları Ergenekon Davası'na dahil olduktan sonra iş bulamamaktan yakınırken, bazılarının da hiç gelirlerinin olmadığını söyledikleri gözlendi.

Mahkeme heyeti 15'i tutuklu, 33'ü tutuksuz toplam 48 sanığın kimlik tespitlerinin ardından, duruşmaya 13.00'a kadar ara verdi.

Hurşit Tolon, duruşma salonuna geldi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan 740 kişi kapasiteli salonunda görülen davanın ilk duruşmasına, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık katıldı.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, gazeteci Emin Şirin ve Ferda Paksüt'ün de aralarında olduğu 28 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile tutuksuz sanıklardan emekli Orgeneral Mehmet Şener Eruygur, İlker Güven, Arif Doğan, Ercüment Ovalı, Murat Avar, Siyami Yalçın, Levent Temiz, Merdan Yanardağ ve Hakan Şanlı ise duruşmaya gelmedi.

Hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Turhan Çömez ise yakalanamadığı için duruşmada hazır edilemedi.

Salona önce tutuklu sanıklar, ardından da tutuksuz sanıklar alındı. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşmaya katılan sanıkları tespit ettikten sonra duruşmayı başlattı.

Başkan Şengün, birinci ''Ergenekon'' davasında aldıkları her sanık için 3 avukat sınırlamasına ilişkin kararın bu davada da geçerli olduğunu bildirdi.

Bu arada, bazı avukatlar salona ilk etapta alınmamalarına sözlü olarak tepki gösterdi. Bunun üzerine Başkan Şengün, bütün avukatları salona aldı.

Ferda Paksüt, eşi Osman Paksüt ile birlikte mahkemeye geldi
Ergenekon soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede yer alan tutuksuz sanık Ferda Paksüt, eşi Osman Paksüt ile birlikte davanın görüleceği duruşma salonuna geldi.

Silivri Cezaevi'ndeki yeni duruşma salonunda görülmesine bugün başlanacak davada iddianamede yer alan sanıklar, duruşma salonuna gelmeye devam ediyor. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt de eşi ile birlikte duruşma salonuna geldi. Kontrol noktasından geçen Paksüt çifti, gazetecilerle selamlaştıktan sonra duruşma salonuna girdi.

(ZAMAN)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:11

İLGİLİ HABERLER