Gündem
  • 1.9.2008 09:13

ERGENEKONDA KÜÇÜK AJANDA BÜYÜK TEHLİKE SAÇIYOR!

ERGENEKON terör örgütü soruşturmasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün ajandasındaki notlar Genelkurmay tarafından ‘tehlikeli’ görüldü. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, içeriğinde PKK ile işbirliği yapılmasından bahseden ve ‘PKK’nın üst düzey komuta kademesine TSK’nın değerli, yetenekli ve genç subaylarının getirilmesi uygun görülmüştür’ ibarelerinin bulunduğu belgenin de aralarında bulunduğu Veli Küçük’ün görevli olduğu döneme ait ajandaları Genelkurmay’a sordu.

MUVAZZAF İKEN TUTMUŞ

ERGENEKON
Savcısı Zekeriya Öz, 13.03.2008 tarihli yazı ile Genelkurmay Askeri Savcılığı’na müracaat ederek ‘Veli Küçük isimli şüphelinin muvazzaf olduğu dönemlere ait olarak el yazısı ile tutmuş olduğu ajandaların incelemesinin yapılarak askeri içerikli belgeler olup olmadığı, gizli olup olmadığı, belirtilen hususların TSK ile alakalı bilgi ve belgeler olup olmadığını’ sordu.

HAYATLARI TEHLİYEYE GİRER

GENELKURMAY
Askeri Savcılığı’nın 15.05.2008 tarihli cevabi yazısında ise şok tespitlerde bulunuldu. Yazıda ‘Bazı notların tamamen ve yasal olarak Jandarmanın görev, yetki, tertibat, teşkilat, istihbarat ve operasyonlarına yönelik olduğu, bazı bilgilerin ise notlarda ismi geçen kişilerin yaşamını tehlikeye atabileceği ve spekülasyona neden olabileceği’ uyarısı yaptı.


Rütbeli süsü verip haksız kazanç sağlıyorlar

ERGENEKON Savcısı Zekeriya Öz, Veli Küçük ve diğer zanlılardan elde ettiği diğer bilgilerle ilgili Genelkurmay Askeri Savcılığı’na yaptığı müracatla ilgili ilginç bir cevap aldı. Askeri Savcılık, söz konusu belgelerin TSK’ya ait belgelerin yazım teknikleri taklit edilerek veya bilgisayar teknikleri ile kurgulanarak oluşturulduğunu açıkladı. Savcılık yazısında ‘Son dönemde kendisine rütbeli şahıs görüntüsü veren kişilerin illegal yollarla menfaat temin etmeye çalıştıkları’ vurgulandı.

(STAR GAZETE)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:39

İLGİLİ HABERLER