Asayiş
  • 8.8.2009 00:06

ERGENEKON'DA ŞOK GELİŞME!..

İstanbul'un eski Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın kurmaylarından olan ve Ergenekon operasyonlarını yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 2 ay sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Selami Hüner'in de Ergenekon'un halen devam eden soruşturma kapsamına alındığı ortaya çıktı.

Hüner'in adi 3'ncü iddianamesinin son kısmında yer aldı bu isimle ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

2 savcı ve 3 bilirkişiden oluşan bir heyet Hüner döneminde Organize Suçlarla Mücadele Şubesine ansızın gelip inceleme yapmışlardı.

Bu olaydan kısa bir süre sonra da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü VIP fuhuş çetesi adı altında aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu öne sürülen bir çeteye baskın düzenliyordu. Bu iki olayın ardından İstanbul Emniyet Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Selami Yıldız Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Hüner ise EKKM(Emniyet Komuta Kontrol Merkezi) den sorumlu emniyet müdür yardımcılığı görevine atandı.

OPERASYONU YÜRÜTÜYORDU

Ergenekon soruşturmasını yürüten birimin başında olan Selami Hüner 15 Temmuz–15 Eylül 2008 tarihleri arasında organizeden sorumlu emniyet müdür yardımcılığı yaptı. Hüner döneminde Ergenekon soruşturması kapsamında 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi. Hüner'in alınmasından sonra göreve getirilen Hüseyin Aktaş döneminde operasyonlar hız kazanmıştı. Hüner son atamalarla Adile-Sadullah Mermerci Polis Okulu'na atanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundan çıkarıldı. Ergenekon'un 3'ncü iddianamesinde Selami Hüner'in ismi haklarında soruşturmanın sürdüğü belirtilen, Bedrettin Dalan, Osman Nuri Gündeş. Kurmay Albay Dursun Çiçek ve Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 43 kişi arasında yer alıyor. 4. iddianameye dönüşmesi beklenen soruşturma 2008/1756 numaralı dosya üzerinden devam ediyor.

(hürriyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER