Asayiş
  • 26.8.2009 00:00

ERGENEKON'DA ŞOK İFADE!..

İSTANBUL - Birinci Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay'a ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılara ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, ''Cumhuriyet Gazetesi'ne bombalı saldırıyı yaptırdığını, pişman da olmadığını'' söyledi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada kendisine söz verilen Yıldırım, gizli veya açık tanık olmadığını belirterek, vatanını, milletini, devletini sevdiğini, Cumhuriyet'in temel ilkelerini, ulus devlet, üniter yapı, anayasal düzeni savunduğunu, anlayışının bu olduğunu anlattı.
Yıldırım, şöyle konuştu:


''Cumhuriyet Gazetesi'ne bombalı saldırıyı yaptırdım, pişman da değilim. Bu bir işti, bana geldi. Kabul etmek durumunda kaldım. Cumhuriyet Gazetesi'ni bu gençlere bombalattım. Pişman değilim. Eylemler pis koktuğu için nedenini öğrenmeye çalıştım.''


Danıştay suikastını 17 Mayıs 2006'da gece yarısı saat 2'de televizyondan öğrendiğini savunan Yıldırım, ''Danıştay saldırısının sahte faili olmak istemiyorum. Hangi şerefsiz bu saldırıyı yaptırdıysa gelsin mahkemede, 'Bu suikastı Osman Yıldırım'ın üstlenmesini istiyoruz' desin'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER