Asayiş
  • 22.7.2009 00:00

ERGENEKON'UN HEDEFİNDEKİ ŞOK İSİMLER...

Ergenekon'un 3. iddianamesi artık mahkemede. Mahkemenin önünde 15 günlük bir inceleme süresi var. İddanamenin en dikkat çeken bölümleri, örgütün planladığı öne sürülen eylemlerle ilgili. Buna göre eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'e bağlı suikast timleri oluşturulmuş ve önemli isimler hedef alınmış. İşte iddianamenin ayrıntıları...

İddianame, savcılığın Ergenekon adını verdiği örgütün gerçekleştirdiği ileri sürülen silahlı eylemleri kapsıyor. O eylemler de, gerçekleştirilenler ve engellenenler olarak ikiye ayrılıyor.

İddianamede Ergenekon'un silahlı eylem grupları ayrıntıları ile anlatılmış. Grupların lideri ise İbrahim Şahin. İddiaya göre Şahin'e bağlı 12 suikast timi var. Bu timler ayrı ayrı hücreler biçiminde oluşturulmuş.

Suikast timlerindeki asker ve polisler, operasyonel birimlerden seçilmiş. Hem polisler, hem de askerler özel harekatçılardan oluşuyor.

Peki bu isimler nasıl biraraya getirildi? İddianamede bunun da yanıtı veriliyor. Savcılara göre, zanılarla önce bazı devlet görevlileri temas kurmuş, onlara, "Devlet adına çok önemli ve gizli bir göreve seçildiğini" söylemiş. Bu çok önemli ve gizli göreve de İbrahim Şahin'in komuta ettiğini belirtilmiş.

Hemen ardından da İbrahim Şahin devreye girmiş. Suikast timlerinde görevlendirilenleri listelemiş. Listeye de S1 ismini vermiş.

İddianameye göre, bu timlerin başında aslında Muzaffer Tekin olacaktı. Ancak o tutuklanınca, görev İbrahim Şahin'e verildi.

Suikast timlerinin hedef listesi kabarık. O listenin en başında da Ermeni cemaatinin dini lideri Mesrob Mutafyan var.

Mutafyan'a düzenlenecek suikast, tüm ayrıntılarıyla planlanmış. Kumkapı'da düzenlenen suikastin krokileri hazırlanmış. Mutafyan'ın aracının kiliseye ne zaman girdiği, ne zaman çıktığı, hangi güzergahı takip ettiği detaylarıyla not alınmış. Hatta fotoğrafları çekilmiş, dosyaya konulmuş.

Mutafyanın aracının nasıl ve kaç kişi tarafından ateş altına alınacağı, atılacak el bombası sayısı, gerekirse Law silahının nereden ateşleneği, suikastçilerin kaçış istikametleri, kaçışta kullanılacak otomobili kimlerin çalacağı bile planda anlatılmış.

Suikast timlerinin bir başka hedefi de Alevi Dedesi Ali Balkız. Onunla ilgili plan da oldukça ayrıntılı. Evinin fotoğrafları, bulunduğu bölgenin krokileri, aracına önce bombayı atacak, sonra silahla tarayacak saldırganın duracağı nokta.

Hatta saldırganın, beklerken içeceği sigaraların sayısı bile planda yer almış.

Listedeki en önemli isim ise Başbakan Tayyip Erdoğan. Erdoğan'a yönelik suikast planının adresi ise, Yarbay Mustafa Dönmez'in ajandası. O plana göre Başbakan'ın aracı Law silahı ile Ankara'da vurulacaktı. İddialar, Dönmez'in de Şahin'e bağlı çalıştığı yönünde.

Tabii adı üstünde iddianame... Yani bunların hepsi, şimdilik iddiadan ibaret. Doğru olup olmadığına ise, mahkeme karar verecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER