Gündem
  • 28.9.2008 11:39

ERGENEKON'UN"DİNCİ" AYAĞINI ÇÖKERTECEK OPERASYON!

Görevli Örgüt Kukla Lider : Hizbuttahrir’ül İslam (İslam Kurtuluş Partisi)

Hizbuttahrir Örgütü’nün Türkiye Sorumlusu Yılmaz Çelik, dün akşam 17:00’de düzenlenen baskınla Ankara’nın Balgat Semti’nde Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ergenekon Davası çerçevesinde yapılan baskında örgütün dini kanadına ilk kez ağır darbe indirildi. Hizbuttahrir’in Ergenekon’la genç teğmenler üzerinden irtibat kurduğu ve “Karargah Evlerin” mimarı Kemal ve Neriman Aydın’la ortak hareket ettiğinin tespit edilmesiyle düğmeye basıldı.

Ergenekon Davası çerçevesinde geçtiğimiz hafta tutuklanan teğmenlerden M. Ali Çelebi'nin Hizbuttahrir üyelerine "İrtibatı koparmayalım. Büyük işlere imza atacağız." dediği  belirlenmiş ve gözler Hizbuttahrir’e çevrilmişti. Yılmaz Çelik’in yakalanmasıyla, Ergenekon’un dinci kanadının ortaya çıkartılması yönünde çok büyük adım atıldı.

HİZBUTTAHRİR ERGENEKON BAĞLANTILARI

2005 yılı eylül ayında Türkiye’de “irtica” tartışmaları yükselmeye başlarken aniden Fatih Camii avlusunda bir eylem gerçekleşmişti. Fatih Camii’nin avlusunda toplanan örgüt üyeleri, aniden hilafet talep eden ve Atatürk’e ağır hakaretler içeren pankartlar açıp aynı yönde sloganlar atmaya başladılar.

Bu sırada bütün medya mensupları da olay yerindeydi ve olay saniye saniye görüntülendi. Örgüt lideri Yılmaz Çelik, bütün eylemi organize etmişti. Aniden ortaya çıkan ve her tarafıyla provokasyon olduğu anlaşılan gruba Emniyet Güçleri tüm sloganlara ve tacizlere rağmen müdahale etmedi.

Grubun “Cami Avlusu’nda Çatışma” planladığı ve bu yüzden Emniyet'in müdahale etmediği daha sonra ortaya çıkacaktı. Ama bu arada "irticacılara dokunmadılar" başlıkları altında Emniyet Güçleri medyanın boy hedefi haline geldi. Grubun tamamının Emniyet tarafından takip altında olduğu ortaya çıktığında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere beş ilde aynı anda operasyonlar düzenlendi. Örgüt lideri Yılmaz Çelik ile iki Filistinli’nin de aralarında olduğu 67 kişi o dönem gözaltına alındı..

Ergenekon tam burada devreye girdi

Örgütün aniden böyle bir provokasyon yapması “derin” bulunurken bu eylemi ‘cesurca’ değerlendiren Ergenekon’un Hizb-ut Tahrir ile sıkı temas kurma karırını sözkonusu eylem sonrası aldığı öğrenildi. İlk olarak örgütün lideri Yılmaz Çelik ile temas kurulurken,  2005 yılındaki operasyonlardan sonra dağılan örgüte Ergenekon’dan can suyu geldi. Örgüt 3 yıl boyunca yeniden toparlandı ve “karargah evleri”yle organik bir bağ içerisine girdi. .

OGÜN SAMAST TİPİ GENÇLERDEN KURULU

Kamuoyunun önüne ilk kez Fatih Camii’nde örgütün sözcü lideri görüntüsüyle çıkan Yılmaz Çelik, Emniyet birimleri tarafından sıkı takip altındaydı. Çelik, Ankaralı, evli ve lise mezunu. 36 yaşındaki Çelik, birkaç yıl içinde iki kez Ankara’da Emniyet birimlerince gözaltına alındı ve sorgulandı. Örgüt Türkiye’de merkez olarak Ankara’yı esas alıyor.

Emniyet birimlerince Çelik’le ilgili yapılan değerlendirmede, onun sınırlı kapasiteye sahip, çok çabuk dolduruşa gelebilen, yönlendirilmeye müsait, hiperaktif bir kişiliği olduğu belirtiliyor. Örgütün yaklaşık 15 kişilik, çoğunluğu oldukça genç bir beyin takımı da yine aynı tiplerden kurulu. Bu açıdan Yasin Hayal, Ogün Samast gibi tipleri andırıyorlar.

Mensuplarının büyük çoğunluğu ilk gençlik çağlarını yaşayan heyecanlı tipler. Örgüt Ankara’dan başka Kayseri gibi İç Anadolu kentlerine öncelik veriyor.

HİZBUTTAHRİR’İN ERGENEKON BAĞI GENÇ TEĞMENLER

Ergenekon'un, Hizbuttahrircilerle bağlantıyı genç subaylarla sağladığı belirlendi. Ankara Merkezli örgüt, Ergenekon davası çerçevesinde Ankara'da gözaltına alınıp tutuklanan teğmenlerle sıkı ilişki içindeydi.

Ergenekon Davası çerçevesinde tutuklanan teğmenlerden M. Ali Çelebi'nin Hizbuttahrir üyelerine "İrtibatı koparmayalım. Büyük işlere imza atacağız." dediği Ergenekon Operasyonu’nu yürüten ekip tarafından tespit edilmişti.

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve Teğmenlerin de tutuklandığı Ergenekon’un 9. Dalgasında, Hizbuttahrir örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişiden ise 6'sı da tutuklanmıştı. Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım cezaevine gönderilmiş, Doğukan Yorulmaz, mahkemece serbest bırakılmıştı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki sorguda Hizbuttahrir bağlantılı 7 şüpheliye tutuklanan teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bağlantıları soruldu. Çelebi'nin Süleyman Solmaz aracılığıyla diğer şüphelilere ulaştığı ortaya çıktı. Teğmenler ve Hizbuttahrircilerin bir yıldır toplantılar, yemekler vasıtasıyla görüştükleri belirlendi. Gruba ayrıca Kemal ve kardeşi Neriman Aydın'la ilişkileri de soruldu. Kemal ve Neriman Aydın, “Karargah Evleri” olarak bilinen ve genç subaylara çengel atılan evlerin mimarları.

Eski TSK Mensubu Hizbuttahrirci

Mahkemedeki sorgusunda askerî liseden ayrıldığını belirten Doğukan Yorulmaz, Ergenekon soruşturmasında tutuklanan teğmen Mehmet Ali Çelebi ile okuldan tanıştığını anlatmıştı. Yorulmaz'ın Çelebi'nin kendisine 'İrtibatı koparmak yok, beraber büyük işlere imza atacağız.' sözleri de kendisine sorulmuştu.

 1 Temmuz'daki soruşturmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Hamza Demir, bundan sonra Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu isimli teğmenlerin kendisine "Bir ihtiyacın var mı, yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı?" diye sorduklarını ve teğmenlerle o şekilde tanıştığını anlattığı kaydedildi.

Neriman Aydın'ın bilgisayarında ele geçirilen Hizbuttahrir ile ilgili not ve bilgiler de Ergenekon-Hizbuttahrir-Karargah Evleri bağlantısını ortaya çıkarmıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:53

İLGİLİ HABERLER