Spor
  • 30.6.2015 01:20

Ergin Ataman'dan Euroleague'e sitem

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, gelecek sezon Euroleague'de mücadele etmeleri için "wildcard" vermeyen Avrupa Ligi yönetimini eleştirdi.

Ergin Ataman, Euroleague yönetiminin Türkiye'den A lisansı olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'in yanı sıra yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka'yı B lisansı, Darüşşafaka Doğuş'u da "wildcard" ile organizasyona dahil etmesi ve kendilerini bu lige almamasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Pınar Karşıyaka'nın Avrupa Ligi'nde yer almayı hak ettiğini belirten Ataman, "Pınar Karşıyaka, Avrupa Ligi'nde yer almayı en çok hak eden Türk kulübüdür. Sonuçta Avrupa Ligi sportif bir organizasyondur. Avrupa'nın önemli liginin şampiyonunun orada olmaması zaten düşünülemezdi. Ancak diğer 'wildcard'ın hangi kıstasla Galatasaray'a verilmediği çok büyük soru işareti" diye konuştu.

Galatasaray'ın son 4 sezonda 3 kez Euroleague'de mücadele ettiğini hatırlatan Ataman, şunları kaydetti:

"Galatasaray, yurt içi ve yurt dışında 9 bin 500 seyirci ortalamasıyla Avrupa Ligi'ne renk katan Avrupa'nın büyük organizasyonlarından bir tanesi. Mücadele ettiğimiz üç sezonun ikisinde Top 16 turuna kaldık, bir sezon da çeyrek final oynadık. 20 milyon taraftarı olan Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinin böyle bir organizasyonun dışında bırakılması bence Galatasaray'dan ziyade Avrupa Ligi için çok büyük bir kayıp."

Ergin Ataman, Euroleague yönetiminin kararına saygı göstermediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray'ın geçen sezon yaşadığı ekonomik sorunlar mazeret gösterilmek istense de Avrupa'da birçok takımın benzer sıkıntıları zaman zaman çektiğini, hatta iki sezon önce şampiyon olan Olympiakos'un sıkıntılarını da tüm Avrupa basketbol kamuoyu biliyor. Avrupa Ligi bu'wildcard'ı değerlendirirken sadece son sezona değil, Galatasaray'ın son 5 yıl içinde Türk ve Avrupa basketboluna kattığı heyecan ve değeri görmesi gerekiyordu. O açıdan ben Euroleague yönetiminin bu kararına saygı göstermiyorum."

"Euroleague yönetimi açıklama yapmak zorunda"

Ataman, gelecek sezon Eurocup'ta mücadele edeceklerini hatırlatarak, "Hedefimiz Avrupa Kupası şampiyonuluğu olacak. Ancak Euroleague organizasyonu ve Avrupa basketbolu çok önemli bir değerini kaybetti. Euroleague yönetimi bu seçimi hangi kıstasla yaptığını açıklamak zorunda. Galatasaray arkasında 20 milyon taraftarı olan bir camia. Bu açıklamayı ben Galatasaray taraftarı adına talep ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Basketbol Ligi ve Eurocup'ta şampiyon olacak bir takım oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Ataman, "Bizim 6 milyon dolarlık bir transfer bütçemiz var. Bunu en verimli şekilde kullanıp, hem Türkiye Ligi'nde hem Eurocup'ta şampiyon olacak bir kadroyu mutlaka ulaştıracağız. Bu konuda Galatasaray taraftarı rahat olabilir" ifadelerini kullandı.

eurosport

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 19:36

İLGİLİ HABERLER