Spor
  • 13.10.2005 00:04

ERGÜN GÜRSOY : "BEN NE YAPTIĞIMI BİLİYORUM, AMA TARZIM BODOSLAMA OLDU"

KEMAL ÇOLAK
İSTANBUL - Galatasaray Kulübü'nün Divan Kurulu toplantısı yapılırken, Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Ergün Gürsoy, Fenerbahçe ile ilgili yaptığı açıklamalardan dolayı eleştirildi. Ergun Gürsoy, Kulüp Başkanı Özhan Canaydın aday oldukça, başkanlığa aday olmayacağını söyledi.


Galatasaray Kulübü'nün Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi'nde yapılırken, toplantıya Özhan Canaydın katılmadı. Toplantıya yönetimden Ergun Gürsoy ile birlikte yöneticiler Şükrü Ergün ve Mehmet Helvacı katıldı. Galatasaray'a hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Ergün Gürsoy, ''Yaşım 60, ama işim bitmemiş. Enerjim 20 yaşımdaki enerji. Görevim sürüyor. Hiçbir zaman da başkanıma saygısızlık etmedim, insanlar o yola bizi sokmasınlar. Bunları o yöne çeken insanlar var. Ben, başkanım aday olduğu müddetçe, ister yönetim kurulunda, ister dışarıda olsun oyum onun. Sonuna kadar da yanındayım, ben olayım ya da olmayayım. Olmadığı takdirde ben herşeyimle kendimi ortaya koyarım ama Özhan ağabey varken, hiçbir şekilde aday değilim, boşuna kimse dedikodu yapmasın'' dedi.


Ergün Gürsoy, yaptığı açıklamaların Yönetim Kurulu'na maledilmemesini isterken, ''Benim şahsi bir tavsiyem olmuştur. Ricam, bana kızanlar bana söylesinler. Beni Galatasaray'ın yönetim kurulunun sözcüsü gibi televizyonda hicvetmesinler. Bana gelip söylesinler, saygıyla karşılarım. Hatam varsa da özür dilemesini bilirim. Ben toplantıda söylenildiği gibi 'uyanın' ifadesini kullanmak istedim. Yaptıklarımı, yapacaklarımı söylememe gerek yok. Ben ne yaptığımı biliyorum ama tarzım bodoslama oldu. Karadeniz'de böyle derler. Öyle oldu, kusura bakmayın'' diye konuştu.

"RAKİBİMİZİ YAKALAMAK İÇİN BİZİM ÖNÜMÜZÜ KESMEYİN"
Ergün Gürsoy, Divan Kurulu üyelerine rakiplerini yakalamak önlerini kesmemeleri gerektiğini söylerken, ''Aklıselim insanlar biliyor, uyanmanın zamanı geldi. Rakibimizi yakalamak için bizim önümüzü kesmeyin. Beğenmiyorsanız Mart'ta değiştirin, ama bize yol verin, uğraşımızı verelim, bayrağı göndere dikelim. Çok zaman diktik, bundan sonra da dikeriz'' dedi.

 
1 hafta önce yaptığı söyleşinin sansasyonel bir olay durumuna geldiğini belirten Ergün Gürsoy, "Açıklamalarım camiaya tavsiye niteliğindeydi. Biz bir yarışın içindeyiz. Bu sene de mütavazı kadromuzla ligin başından beri şampiyonluğu kovalıyoruz ama huzurlu değiliz, rahat değiliz. Bazı Galatasaraylı yazarlara, bazı seyircilerimizin şahsen saldırılarına rağmen, bizden daha iyi organize olmuş, daha çok seyirci toplayabilen, daha çok yatırım yapabilen, ileriye dönük 5 sene kombine bilet satan bir camiayla varımızla yoğumuzla mücadele ediyoruz. Bunu yaparken sıkıldığımızdan kimseden yardım isteyemiyoruz. Çamur atıcılar 'dileniyorlar' demesinler diye öz kardeşlerimizden, siz büyüklerimizden yardım dahi talep etmiyoruz. Artık tek başına kulüp yönetmenin zamanı geçti. Maddi olanaklar buna müsait değil. Eskiden futbola baktığımda yönetim kuruluna futbolla ilgili bir sorun getirmezdim, herşeyi kendim yapardım. O zamanki imkanlarımız iyiydi. Arkadaşlar uyanalım. Rakibimiz çok hızlı adımlarla gidiyor, öne geçti, onu yakalamak zor değil. Bize destek olun, köstek olmayın, gerisine karışmayın. Biz bu işin üstesinden geliriz. Öyle bir antrenmanımız, alışkanlığımız var'' ifadelerini kullandı.

"BİR YARIŞ VAR VE BU YARIŞTA RAKİBİMİZ ÖNE GEÇMİŞTİR"
Ergün Gürsoy, tarzının Galatasaray geleneklerine çok uygun olmadığını söylerken, ''Benim tarz olarak Galatasaray ananelerine çok uymayan bazı tavırlarım var. Bakınız, rakiplerimiz hangi tavırlarla hareket ediyor. Bırakın onlar gibi davranmayı, onların dörtte biri kadar davranmak bile Galatasaray'ın ananelerine uymaz. Benim söylemek istediğim, bir yarış var ve bu yarışta rakibimiz öne geçmiştir. İster kabul edin, ister etmeyin. Bizim onları yakalamamız, tekrar arkamızda bırakmamız çok kolaydır. Galatasaray'ın bu antrenmanı var. Siz her maçın başında lider takıma 'istifa' diye bağırırsanız, geçmişte 2. başkanlık yapmış bir arkadaşımız, başkanımızı televizyona çağırıp hakaret dolu sözler söylerse, diğer vatandaşlar, ilgililerin hiçbiri elini taşın altına koymazsa, bizim işimiz zorlaşır. Bırakın taşın altına el koymayı bizim önümüz kesilmezse, biz bu yarışta varız ve kazanırız'' şeklinde konuştu.


Toplantıya katılan üyelerin Gürsoy'un sözlerine sert tepkiler vermesi üzerine Ergün Gürsoy, ''uyanın'' sözünü Divan Kurulu'na yönelik sarfetmediğini söyledi. Ergun Gürsoy, eleştirilere alışık olduğunu belirterek, ''Karşı yakadaki olimpik yüzme havuzunu yapma işini başkanımız bana verdi. Maddi külfeti de üstüme alacağım. 6 ayda bitireceğim. Yönetimi bıraktıktan sonra da fahri olarak sorumluluğunu üstleneceğim'' dedi. Bu arada Divan Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu ve Ergün Gürsoy ağır bir biçimde eleştirildi.

Divan Kurulu eski başkanı Duygun Yarsuvat, kulüp olarak çok zor günler geçirdiklerini belirterek, ''Galatasaray yönetimi, Galatasaray'ı olduğu yerden daha aşağıya düşürmüştür. Bu, hepimiz için uyarıdır. Divan kurulu olarak ve Galatasaray'ı seven, yukarıya taşıyan kişiler olarak kontrol görevimizi iyi yapmalıyız'' dedi.

Duygun Yarsuvat, yönetimde birlikteliğin olmadığını da vurgulayarak, ''Yönetim çalışmıyor. Çok önemli böyle bir toplantıda 3 kişiyle temsil ediliyor. Galatasaray'da yönetim zaafı vardır, yöneticiler birbirinden habersiz. Galatasaray'ın içinde olup bitenden habersiz olarak yönetim kurulu sıfatını taşımaktadır. Ne zaman uyanırsanız uyanın, faydası vardır. Rozet takmakla, maçlara gitmekle, kendi bölgelerinde fikir yürütmekle Galatasaraylı olunmaz. Etkinliğimizi göstermek zorundayız'' diye konuştu.
Galatasaray'ın eski yöneticilerden Turgan Ece ise Gürsoy'a yüklenerek, ''Basında olduğu gibi burada da konuşmasını bilmiyor. Yöneticilik nedir? Siz yöneticisiniz, icraat yapacaksınız. Soyunma odasına girip 5 bin dolar prime zam yapmak yöneticilik midir? Beni en çok 'Adam konuşuyor, konuşuyor ama kimseyi inandıramıyor' demesi yaraladı. Adam dediği kişi başkan Özhan Canaydın'' diye konuştu. Ergün Gürsoy, bu açıklama sırasında oturduğu yerden ''Öyle birşey yok'' derken, Turgan Ece ''Haberi yazan gazeteyi getireyim'' dedi.


Turgan Ece, Ergün Gürsoy'un yaptığı eleştirilere, ''Acaba kendisi taşın altına elini koyuyor mu? 'Önümüzü kesmeyin uyanın' diyor, Galatasaray divanı uykuda değil, biz daima uyanığız. Galatasaraylılar uyumaz'' dedi. Egün Gürsoy da, bunun üzerine yanlış anlaşıldığını belirterek, ''Ben, bu sözleri Divan Kurulu'na söylemedim'' dedi.


Galatasaray'ın eski yöneticilerden Kemal Onar da, Galatasaray'ı israf yapmakla suçlayarak, kulübün borcunun 260 trilyon lira, artı 23.5 milyon dolar olduğunu söyledi. Kemal Onar, ''Yapılan bir toplantı için bana, iki unvanıma göre 2 ayrı davetiye geldi. Bir kişiye 3 tane bile gelmiş. Bu israf değil mi? Bu israflar nedeniyle Galatasaray'ın borcu şu anda 260 trilyon, artı 23.5 milyon dolardır'' dedi.


Kemal Onar, Divan Kurulu üyelerine 100. yıl nedeniyle verilecek madalya ve beratların açıklanışı sırasında, ''Başkan Canaydın'ın desteğiyle'' ibaresinin yer almasına tepki göstererek, ''Madalyaların parasını Özhan Canaydın mı verdi? Bu nedenle mi bu ibareyi koydunuz?'' sorusunu yöneltti. Divan Kurulu Başkanı Semih Haznedaroğlu da, berat ve madalyaları yönetimle işbirliği içinde hazırladıklarını belirterek, ''Biz, Galatasaray Kulübü'nün isteği üzerine bu berat ve madalyaları dağıtma görevini yerine getiriyoruz'' dedi.


Galatasaray-Samsunspor karşılaşmasında bir futbolcunun takım kaptanına diklenerek son derece çirkin bir görüntü oluşturduğunu belirten Kemal Onar, ''Galatasaray tarihinde herhangi bir sporcunun, kaptanına kamuoyu önünde çirkin davrandığını, kavga ettiğini gördünüz mü? Böyle bir olay yoktur. Galatasaray'ın toplum önünde manevi-etik açıdan küçük düşürülüşünün cevabı ne olacak? Yönetim, bunun cezasını nasıl verecek? Bunlar disiplin zaafı değil mi? Sadece teknik direktöre bırakılır mı?'' ifadelerini kullandı.
Divan Kurulu üyelerinden Seyfi Çelikkalp de, ''Normal şartlarda Ergun Gürsoy bunu söylemez. Hatta kafasına silah dayasalar bile söylemez. Ancak söylediklerini de kınıyorum'' diye konuştu. Hayrettin Kozak ise, Ergün Gürsoy'un bir televizyon programında ''Beni bazı yüreksizler eleştirmesin'' biçimindeki sözlerine sert tepki göstererek, ''Bu sözlerini aynen iade ediyorum. Ben, futbolda 10. olayım ama saygınlığımı ve liderliğimi kaybetmeyeyim. Sıradan bir futbol topunun çizgiyi geçmesiyle kulüpler karşılaştırılmaz. Bilgi sahibi olalım, fikir sahibi olalım, ondan sonra TV'de konuşalım, internete beyanat verelim'' dedi. 


Öte yandan Divan Kurulu toplantısında, Galatasaray Kulübü'nün kuruluşunun 100. yıldönümü anısına hazırlanan berat ve madalyalar divan kurulu üyelerine dağıtıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:55

İLGİLİ HABERLER