Spor
  • 8.10.2005 01:51

ERGUN GÜRSOY'DAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: 'FENERBAHÇE HER ALANDA BİZİ GEÇTİ!..'

Son iki sezondur hakem hatalarının sürekli Fenerbahçe lehine cereyan ettiğini söyleyen G.Saray İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, “Bu durum bizim sinir sistemimizi bozdu.” dedi. Gürsoy, UEFA Kupası’nda Tromso’ya elenmekle sadece prestij kaybettiklerini belirtti.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ergun Gürsoy, ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin son dönemde her alanda kendilerini geride bıraktığını belirterek, “Fenerbahçe bizi her alanda geçti ve bu Galatasaraylıların sinir sistemini bozdu. Bunda son dönemlerde hakem hatalarının sürekli Fenerbahçe lehine olmasının da etkisi var.” dedi. Ergun Gürsoy, bu sezon olduğu gibi geride kalan sezonda da bir takım hakem hatalarının yaşandığını ve bunların hep Fenerbahçe lehine gerçekleştiğini savunarak, “Fenerbahçe'nin aleyhine hiçbir şey olmadı. Fenerbahçe'nin lehine olan 8-10 puan var ortada. Bu inkâr edilemez. Ondan evvelki sene de oldu. Uzun bir maratonda Fenerbahçe'nin aleyhine de birtakım kararlar alınabilir ama maalesef hep lehine oldu.” vurgusunu yaptı.

Gürsoy, Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu ve güzel futbol sergilediğini anlatırken, teknik direktör Eric Gerets hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı: “Vallahi çok araştırmayla alınmış bir teknik direktördür ama bu kadar iyi uyum sağlayacağını tahmin etmiyorduk. Fevkalade kültürlü, çalışkan, hırslı, beyefendi iyi bir hoca. Başarılı olacağına yüzde 100 eminim.” diyerek takımına güvendiğini söyledi. Gürsoy, “ajansspor.com” internet sitesine verdiği özel röportajda, taraftarların son dönemde artan protestolarına değinerek, bunda Fenerbahçe ile aralarındaki farkın açılmasının etkili olduğunu savunarak, “Çünkü Fenerbahçe hem yapısal, hem ekonomik, hem de sportif başarı olarak çok gerilerden gelip önümüze geçtiği için, bu taraftarların sinir sistemini bozdu. Bizimkini de bozdu. 5 sene Avrupa'da fevkalade futbol oynamış, başarılar elde etmiş, tesisleşmiş, her türlü özelliği olan bir takımın, kalkıp da Fenerbahçe'nin gerisinde olması nasıl olur? Bu durum hem seyirciyi hem de bizi etkilemiştir, bunu inkâr etmenin anlamı yok.” diye konuştu.

Galatasaray'da yönetime geldiklerinde şartların hiç de iyi olmadığını anlatan Ergun Gürsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parası olmayan, futbolcu eksiği olan, çok zor durumdaki bir takıma yönetici olduk. Bıraktığımız zaman böyle değildi Galatasaray. O zaman durumu çok iyiydi. O günleri yaşamış bir insan olarak dedim ki ‘Biraz da kötü günlerde deneyimlerimden faydalansın Galatasaray'. Biz, düşmekte olan Akçaabat Sebatspor'a korner atamayan, kendi sahasında Rizespor'a 5-0 yenilen, ligde 6. olan bir takıma geldik. İnsanları toparladık ve bu takımı 3 ay sonra şampiyonluğa oynattık. Taa ki son 2 maça kadar, o da birtakım entrikalar neticesinde kaçan bir şampiyonluktu. Şu anda da ligin tepesindeyiz. Ama hâlâ istifa sesleriyle stat çın çın çınlıyor. Lidersin, bu kadar pahalı transferler yapmış rakiplerine karşı, mütevazı kadronla öndesin. Demek ki biz bir şeyler yapmışız.”

Galatasaray'a Ergun Gürsoy’un verebileceklerinin tamamını veremediği şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine de tecrübeli yönetici, “Şu anda ben ikinci başkanım ve yapabileceklerimin pek çoğunu yapıyorum. Tabii ki başkanın bazı prensipleri var ve onlara uymak zorunda kalıyoruz. Benim de tarzımın çok fevkalade bir tarz olduğunu iddia etmiyorum ama benim bir tarzım var. Ondan da sapmış vaziyetteyim. Netice itibariyle başkanım çok reklamı olmayan bir adam. Dolayısıyla yaptıklarını, yapacak olduklarını anlatamıyor, ya da anlattığında inandırıcı olamıyor. Ama insanların da başkana hiç kredi tanıdığı yok.” cevabını verdi.

Gürsoy son olarak 2006 yılının mart ayında gerçekleştirilecek kongrede başkanlığa aday olmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

/Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER