Gündem
  • 22.8.2009 12:44

ERKAYA'NIN BİR LÜKS DAİRESİ DAHA ÇIKTI

28 Şubat sürecinde irtica yaygaraları yapan ekibin başı olarak bilinen Emekli Oramiral Güven Erkaya’nın Alkent Sitesi’nde 2. bir dairesi daha çıktı. Erkaya'nın Etiler’deki dairelerinin toplam değeri 3.5 milyon doları buluyor.

irtica tehlikesi söylentilerinin doruğa çıktığı 1998 yılında satın alınan daire, Etiler Alkent Sitesi’nde Mimoza 1 Blok 19 numarada ve dün yayınladığımız diğer dairesi ile aynı blokta. Her iki daire de eşi Gülden ile kızı Asuman Kıratlı üzerine kayıtlı. 1998’de satın alındığı anlaşılan daireler, Güven Erkaya’nın 1997 yılında emekli olmasından 1 yıl sonra edinilmiş.

Dubleks olduğu tahmin edilen Erkaya ailesinin ikinci dairesinin fiyatına emlakçılar 2 milyon dolar fiyat biçiyor. Tapu kayıtları Beşiktaş’taki 1415 ada 1 parseldeki 16 ve 19 numaraları dairelerin Asuman ve Gülden Erkaya’ya ait olduklarını belgelerken, Asuman Kıratlı ve Gülden Erkaya’nın Beşiktaş Belediyesi’ne 1999 yılından itibaren söz konusu daireler için emlak beyannamesi verdikleri görülüyor.

Erkaya’nın 2 ayrı dairesi olduğu belirlenen Alkent Etiler dün de belirttiğimiz gibi İstanbul’un en prestijli ve korunaklı sitelerinden biri. Boğaz manzaralı Alkent sitesi, Alarko Holding tarafından inşaa edildi. Sitede birçok ünlü isim ikamet ediyor.

BÇG’NİN KURUCUSU, İRTİCA YAYGARACILARININ BAŞI

Bilindiği gibi Güven Erkaya, 28 Şubat döneminde kebapçıları bile fişleyen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Batı Çalışma Grubu isimli illegal yapılanmanın başkanıydı. Refah/Yol hükümeti döneminde irtica yaygarası yapan Güven Erkaya, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’in bu illegal yapılanmayı deşifre etmesi üzerine basın toplantıları düzenleyip televizyonlara canlı bağlantılar yaparak sözde irtica tehlikesini gündeme getirmiş ve Akşener’i hedef göstermişti. 1997 yılındaki tarihi 28 Şubat MGK toplantısında alınan kararların mimarı olarak bilinen Güven Erkaya’nın başında olduğu BÇG’nin fişleme çalışmaları sonrası binlerce öğretmen başörtülü oldukları için memuriyetten men edilmiş ve kamuda çalışan dindar insanlar zor bir dönem yaşamıştı.

Başbakanlıktaki bir toplantıda içki servisi yapılmaması üzerine garsonlardan içki isteyen ve içki eylemi yapan Güven Erkaya’nın irtica yaygaralarının yapıldığı bir dönemde Alkent sitesinden değerleri yaklaşık 3.5 milyon doları bulan bu iki daireyi nasıl aldığı merak konusu oldu. Güven Erkaya, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli olduğu yıl kuvvet komutanı olarak aldığı son maaş 315 milyondu. Erkaya, emekliliğinin ardından ise 220 milyon maaş almaya başladı.

ARGUN ERKAYA 2. DAİREYE SESSİZ KALDI

Güven Erkaya’nın oğlu Argun Erkaya, tapu kayıtlarından tespit edilen Alkent Sitesi Mimoza 1 bloktaki 2. daireleri ile ilgili soruları cevapsız bıraktı. Argun Erkaya, sahibi olduğu 1481 Restaurant’a not bırakarak defalarca görüşmek istediğini bilider Vakit muhabirini aramadı.

=============

İLHAMİ ERDİL OLAYININ KOPYASI GİBİ

Bilindiği gibi Deniz Kuvvetleri eski Komutanı İlhami Erdil’in de Etiler’de bulunan Alkent sitesinden iki ayrı daire aldığı belirlenmişti. İlhami Erdil ile Güven Erkaya’nın daireleri satın aldıkları zamanlar aynı: 1999… Askerî Savcılık İlhami Erdil’in bu dairelerinin peşine düşünce İlhami Erdil’in haksız kazançla bu daireleri edindiği belirlenmişti. Daireler mahkeme kararı ile elinden alınmış ve Milli Emlak’a devredilmişti.

İlhami Erdil’in biri bahçe katı diğeri dubleks olan dairelerinden bahçe katındaki, geçtiğimiz yıl Eylül ayında düzenlenen açık artırma ile 1 milyon 400 bin dolara Sevil Kozmetik’e satıldı. Dubleks daire ise müşteri bulamadı. Hâlâ Milli Emlak’ın elinde bulunan daire, alıcısını bekliyor.

(Vakit)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER