Sağlık
  • 20.6.2014 22:52

Erkekler de meme kanseri olabilir

Beylikdüzü Belediyesi, Özel Beykent Tıp Merkezi iş birliğiyle kadınları meme kanseri konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir seminer düzenledi. Diyabeti engelleme konusunda da bilgilerin verildiği seminerde ayrıca katılımcılara mamografi hediye edildi.
Seminerde konuşma yapan Özel Beykent Tıp Merkezi Başhekimi Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Okan Akat, her 8 kadından birinin hayatının belli bir döneminde meme kanserine yakalanma riski olduğunu belirterek, “Erken teşhis çok önemli, bunun için kendinizi sık sık muayene edin, şüphelendiğiniz bir durumda kesinlikle bir hekime başvurun” diye konuştu.

“ERKEKLER DE MEME KANSERİ OLABİLİR”

Akciğer kanserinden sonra en sık rastlanan kanser olan meme kanserinin erkeklerde de görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Okan Akat, “Risk faktörleri çok çeşitli, bu yüzden her hastaya uygulanan tedavi farklı” dedi.

Seminerde konuşan Diyabet Uzmanı Havva Figen ise, diyabetin çok yaygın olarak görüldüğüne ve ömür boyu süren bir hastalık olduğuna dikkat çekti. Sağlıksız beslenme, hareketsizlik ve genetiğin de diyabet üzerinde büyük rolü olduğundan söz eden Figen, “Pankreası yormayacak şekilde yağlı, şekerli ve çok tuzlu yemekten kaçınmak, haftada en az 3 gün 45 dakikalık yürüyüşler genetik haricinde oluşabilecek diyabete önlem olarak yapılabilir” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:01

İLGİLİ HABERLER