Spor
  • 24.1.2014 16:15

Erman Toroğlu’dan 'şike' açıklaması

Spor yazarı Erman Toroğlu, şike davasıyla ilgili, 'UEFA ceza verdi, mahkemeler verdi, Yargıtay onayladı. Daha neyin mücadelesini veriyorlar' dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde soruları yanıtlayan Toroğlu, Adana gibi büyük bir kentte 2 takımın gereksiz olduğunu vurgulayarak, "Adana Demirspor ile Adanaspor birleşmezse bir halt olmaz" dedi.

Kulüplerin ne zaman birleşecekleri konusunu esprili bir dille anlatan Toroğlu, şöyle devam etti:

“İzmir’e gidiyoruz orada 4-5 kulüp var, hallerini görüyorsunuz. Ne zaman Altay, Göztepe falan amatör kümeye düşer, bakarlar ki kilit vuracaklar o zaman birleşirler. Ne zaman Adana Demirspor, Adanaspor mahalli kümeye düşer, onlar da o zaman birleşirler. Herkes kaçar, kimseyi bulamazsınız. Çözüm o, dua edin düşsünler."

Birlik olmadan güç olmayacağına dikkat çeken Toroğlu, “Konya İdmanyurdu’nun forma rengi yeşil-beyazdı, Konyaspor’un siyah beyaz. Birinin adını aldılar, diğerinin rengini. İyi kötü götürüyorlar. Ama siz o kadar imkana rağmen böyle giderse hiçbir şey yapamazsınız” ifadelerini kullandı.

ŞİKE DAVASI

Spor Yazarı Erman Toroğlu, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin, futbolda Şike Davası’nda Aziz Yıldırım’a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onamasıyla ilgili olarak, "Daha neyin mücadelesini veriyorlar, sulandırmaya çalışıyorlar" dedi.

Bir anma etkinliği için Adana’da bulunan Toroğlu, şikeye adı karışanların mahkemede sorulan soruların hiçbirine cevap vermedikleri gibi yeniden yargılanma talep ettiklerini söyledi. Toroğlu, "Hakim soruyordu ’Bu maçta ne yaptınız?’ e, Galatasaray da yaptı. ’Öteki maçta ne yaptınız?” Trabzonspor da yaptı. ’Bu maçta ne yaptınız?’ Türkiye’de her takım yapıyor.’ Hep böyle savunma yaptılar. Tutup da ne savunma yapacaklar, onu anlamıyorum. UEFA ceza verdi, mahkemeler verdi, Yargıtay onayladı. Daha neyin mücadelesini veriyorlar, sulandırmaya çalışıyorlar anlamıyorum" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:13

İLGİLİ HABERLER