Gündem
  • 30.5.2006 15:21

ERMAN TOROĞLU'NA HIYAR DAVASI

GÜLTEKİN BURSALI - SABRİ ÇAĞLAR
ANTALYA - Eski futbol hakemi ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun salatalıkta hormon bulunduğuna dair yaptığı açıklama mahkemelik olurken, Antalya Adliyesi'nde duruşmaya devam edildi.
6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davaya katılan Erman Toroğlu, sebze ve meyve üretiminin sıhhatli olmasını istediğini söyledi.
Antalya Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ''Salatalıkta hormon var'' sözleri üzerine, eski futbol hakemi ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'na açılan tazminat davasının görülmesine devam ediliyor. Antalya 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 6 bin YTL'lik manevi tazminat davasına, Erman Toroğlu şahsen katılarak hakim karşısına geçti. Mahkeme heyetine babadan kalma üretici olduğunu söyleyen Toroğlu, "Ben 20 senedir bu işi yaptım. Türkiye'de sebze ve meyvenin sıhhatlendirilmesini istiyorum. Uluslararası bir kuruluşun, Türkiye'deki sebze ve meyve tahlillerini aldım. Her şey açıkça görünüyor" dedi. Mahkeme heyeti Antalya Hal Müdürlüğü'nden raporların alınmasına karar verirken, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erman Toroğlu, "Ben Türk halkından teşekkür bekliyorum, başka bir beklentim yok. Türk insanı ne yediğini ve ne içtiğini bilmiyor. Çok yazık. Ben bu konuda ikazda bulundum, yedirenler rahatsız oldu. Fakat neticelerini almaya başladım. Türk insanı düzgün beslensin, artan kanser oranı biraz aşağıya çekilsin, benim isteğim o. Teşekkür alacakken, mahkemelere geliyoruz. Beni mahkemeye verenler dikkat etsinler ve kendi yedikleriyle sattıklarını ayırmasınlar. Ne yiyorlarsa, onu satsınlar. Ne satıyorlarsa, onu yesinler" dedi.
Hormon kullanılmaz şeklinde açıklamasının olmadığını ifade eden Toroğlu, "Biz hormon kullanılmaz demedik. Belli oranda hormon kullanılabilir. Ama bazı üretici arkadaşlar saptırmaya çalışıyorlar. Ben salatalıkta hormon var demedim. Salatalık uzar dedim. Antalya'dan kestiğiniz salatalığı, İstanbul'da buzdolabına koyarsınız, salatalık deforme olur. Aynı şey tavukta da başıma geldi. Mahkemeye vermeye kalktılar ve veremediler. Şimdi okuyorum. Tavuğu 28 günde değil, 65 günde gün ışığına çıkartarak, gece ışık vermeyip uyumalarını sağlayarak yetiştirmeye başladılar. Artık bundan sonra böyle yetiştireceğiz diyorlar. Bizde bunu diyorduk zaten. Demek bundan önce sakat yetiştiriyordunuz, şimdi iyi yetiştirmeye kalktınız. Demek ki doğrusunu buldular. Allah razı olsun" diye konuştu.
Gerçekleştirilen duruşmaya davacı olan Antalya Ziraat Odası Başkanlığı adına katılacak olan Başkan Halil Ordu'nun yerine avukatı katıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER