Asayiş
  • 3.7.2009 17:38

ERMAN TOROĞLU'NUN EVİNİ BU HIRSIZ SOYMUŞ !

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı on beldede turizm sezonunun başlamasıyla birlikte, aralarında birçok ünlü ismin de bulunduğu kişilere ait ev ve işyeri ile otellerden hırsızlık yaptıkları belirlenen, iki ayrı hırsızlık çetesine üye 2'si kadın 15 kişi, jandarmanın ‘Anahtar’ operasyonuyla gözaltına alındı. Şüphelilerden 13'ünün sorgusu sürerken, dün adliyeye sevk edilen 2 kadın tutuklandı.

Bodrum ve beldelerinde turizm sezonunun başlaması ile artan hırsızlık olayları nedeniyle jandarma geniş çaplı operasyon başlattı. Son iki hafta içerisinde aralarında Dr. Gürol Büyük, Mutlu Tömbekici, Erdal Özyağcılar ve Erman Toroğlu’nun lüks villaları ile 80'e yakın ev, otel, işyeri, restorandan hırsızlık yapıldı. Bunun üzerine jandarma ekipleri, bölgedeki önlemlerini artırdı. Mağdur olan kişilerle yapılan görüşmeler, hırsızlık olaylarının yaşandığı villa ve çevresindeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan jandarma ekipleri, hırsızlıkların, iki ayrı çete tarafından yapıldığını belirledi. Bunun üzerine, dün şüphelilere yönelik olarak, ‘Anahtar’ adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyona, 110 jandarma katıldı. Eş zamanlı olarak, 20 ayrı noktaya düzenlenen operasyonlarda, 2'si kadın 15 kişi gözaltına alındı.


HEM TATİL HEM DE HIRSIZLIK


Gözaltına alınan şüphelilerden M.Ç. (18), R.M. (18), K.D. (24), R.Y. (18), V.A.'nın (16) bir ay önce Adana'dan yola çıkıp, tatil beldelerinde hırsızlık yaparak, Bodrum'a kadar geldikleri belirlendi. Uğradıkları tatil beldelerinde hem tatil hem de hırsızlık yapan şüphelilerin kiraladıkları anlaşılan 01 SZ 673 plakalı otomobilde yapılan aramada koltuk ve yan bölmelerde çalıntı olduğu belirlen 70 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar, çok sayıda dijital fotoğraf makinesi, ziynet eşyası, giysi, yaklaşak bin TL para ve hırsızlıkta kullanıldığı belirlenen malzemeler ele geçirildi. Otomobilde, esrar kalıntıları olduğu da belirlendi. Akdeniz'deki sahil beldelerinden bugüne kadar yaklaşık 200 bin TL'lik hırsızlık yaptıkları tespit edilen şüphelilerin, çalıntı malzemeleri Adana, İzmir ve İstanbul'a gönderdikleri ortaya çıktı. Beş yıldızlı bir otelde, her şey dahil konakladıkları belirlenen şüphelilerin, ayrılacakları son gün yakalandıkları öğrenildi.


GİYDİĞİ ÇALINTI KIYAFET YAKALATTI


Yalıkavak, Turgutreis ve Bodrum’daki bazı ev ve eğlence mekanlarında hırsızlık, halk pazarlarında da yankesicilik yaptıkları belirlenen bir çeteyi de mağdurlardan birinin dikkati ele verdi. Hırsızlık mağduru bir kişi, Yalıkavak Plajı'nda denize girerken, bir kişinin üzerinde kendisinin çalınan şort ve tişörtü görerek, durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma, çalıntı tişört ve şortu giyen kişinin de aralarında bulunduğu M.A., T.A., H.A., D.Ç., C.Ç., H.A., M.S.G. ve M.C.'yı gözaltına aldı. Şüphelilerle birlikte hareket eden çetenin kadın üyeleri M.A. (53) ve T.A.'nın (34) da pazarlarda yankesicilik yaptıkları tespit edildi.

Şüphelilerin kaldıkları otel ve yanlarındaki çantalarda yapılan aramalarda, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, MP-3 çalar, LCD televizyon, ziynet eşyası, hırsızlıkta kullanılan bayıltıcı sprey, bir sustalı bıçak, bir balta, bir muşta ve kilit açmakta kullanılan aletler, ele geçirildi. Zanlıların villardaki hırsızlıkları, genellikle 02.00 ve 05.00 saatleri arasında gerçekleştirdikleri bildirildi.

İfadeleri alındıktan sonra dün adliyeye sevk edilen kadın şüpheliler M.A. (53) ve T.A. (34) tutuklandı, diğer 12 kişini ise ifadelerinin sürdüğü bildirildi. Öte yandan Bodrum'da son iki hafta içinde 36 kişinin hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alındığı 26'sının tutuklandığı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER