Dünya
  • 3.10.2008 03:23

ERMENİ BAKAN: 'TÜRKİYE BÖLGESEL LİDERDİR!..'

Ermenistan Dışişleri eski Bakanı Oskanyan, Cumhurbaşkanı Gül’ün Erivan ziyaretinden Türkiye’nin, Ermenistan’dan çok daha kazançlı çıktığını belirtti. Bakan, “Türkiye, Kafkaslar’daki sorunları çözebilecek bölgesel bir lider” görüntüsü verdiğini söyledi.
Ermenistan Dışişleri eski Bakanı Vartan Oskanyan, Cumhurbaşkanı Gül’ün Erivan ziyaretini değerlendirdi. Oskanyan, Ermeni basına yansıyan açıklamalarında Abdullah Gül’ün Dünya kupası elemeleri çerçevesinde oynanan Ermenistan-Türkiye maçı için Erivan’a yaptığı ziyaretin "sembolik" olduğunu belirterek "Gül’ün Erivan ziyaretinden Ermenistan’dan çok Türkiye’nin kazandığı söylenmeli.
TÜRKİYE’NİN KONUMU: LİDER ÜLKE
Türkiye Kafkaslar’daki sorunları çözebilecek bölgesel bir lider görüntüsünü verdi. Ancak, Türkiye, Yukarı Karabağ sürecinde arabulucu olamaz, çünkü ilgili bir taraftır. Ermenistan’ın, Türkiye’yi arabulucu olarak hiçbir zaman kabul etmeyeceğini düşünüyorum" dedi. Oskanyan, "Sınırın açılması, Türk diplomasisi için bir zafer olacak ancak, Ermenistan’ın hiçbir zaman kabul etmeyeceği koşullara bağlı bir durum bu, özellikle Ermeni Soykırımı meselesi ve Karabağ" dedi. ‘iLiŞKiLERiMiZ DÜZELEBiLiR’
Ermenistan'da yapılan bir anket sonuçlarına göre Ermenilerin yüzde 24'ü Türkiye ile ilişkilerin düzelebileceğini belirtirken yüzde 33 düzelmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ermenistan Milli ve Stratejik Araştırmaları Merkezi yetkilisi Syuzanna Barsegyan, Türkiye ve Ermenistan ilişkileri ile ilgili yapılan araştırmanın sonuçlarını açıkladı.
Haberde, Ermenilerin yüzde 43'ü bu konuda şüpheleri var. Bargesyan, Ermenilerin sadece yüzde 24'ünün Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin düzelmesinin mümkün gördüğünü bildirdi. Ermenilerin yüzde 76'tısı Türkiye ile ilişkilerin sadece Ermenistan'ın taleplerinin kabul edilmesinden sonra düzelebileceğini düşünürken halkın yüzde 11'i Türkiye ile her hangi bir işbirliğine karşı olduğunu açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER