Dünya
  • 19.11.2020 21:11

Ermeni General'den büyük itiraf!.. Yüzde 100 yalandı

Ermeni General Movses Akopyan, Ermenistan Savunma Bakanlığının Azerbaycan-Ermenistan çatışması ile ilgili verdiği bilgilerin yüzde 100'ünün yanlış olduğunu bildirdi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri Eski Genelkurmay Başkanı ve İkinci Karabağ Savaşı sırasında Savunma Bakanlığı Baş Askeri Müfettişi olan General Movses Akopyan'dan Azerbaycan ile girilen çatışmalara ilişkin itiraf geldi.

Akopyan yaptığı açıklamada, "Ermenistan Savunma Bakanlığı Bilgi Merkezi'nin görevlerinden biri düşmanı yanıltmaktı. Ancak bir standart vardır. Yalan yüzde 30'u geçmemelidir. Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın yaydığı bilgiler ise yüzde 100 yanlıştı" ifadelerini kullandı.

44 gün süren savaş esnasında yayılan yalanların Ermenistan'da derin bir krize sebep olduğuna vurgu yapan Akopyan, "Durum nedeniyle 5 Ekim'de Savunma Bakanlığı Askeri Başmüfettişliği görevinden istifa etmeye karar verdim, ancak savaşın şiddeti nedeniyle kararımı açıklamadım" dedi.

İSKENDER FÜZESİ KULLANDIKLARINI DA İTİRAF ETTİ
Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda Ermenistan, Rus yapımı İskender operasyonel-taktik füze sistemini kullandı.

RIA Novosti'nin bildirdiğine göre açıklama, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri eski Genelkurmay Başkan Yardımcısı, Savunma Bakanlığı Askeri Kontrol Servisi eski Başkanı Korgeneral Movses Hakobyan'dan geldi.

Ermeni general, " Ama hangi yönde kullanıldığını söyleyemem" dedi.

Akopyan, dün Ermenistan Savunma Bakanlığı Askeri Başmüfettişliği görevinden ayrılmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.11.2020 20:45

İLGİLİ HABERLER