Gündem
  • 22.10.2020 10:51

Ermeni komutanı öldürüldü askerleri savaşmayı reddetti

Azerbaycan Ordusu'nun Gubadlı yönünde gerçekleştirdiği operasyon neticesinde Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin savunma birlikleri önemli yüksek mevkilerden çekilmek zorunda kaldı,
Geride çok sayıda askeri araç bırakana Ermeniler yolların kapalı ve ateş altında olması nedeniyle yaralılarını da tahliye edemedi.

Hocavend yönünde bulunan Ermeni silahlı kuvvetlerinin 155. topçu alayının D-20 bataryasında çok sayıda yaralı personel bulunuyor. Tahliyeleri için araç sıkıntısı olduğu ve yolların kapatıldığı belirlendi.

Hadrut kasabasının kuzeyinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetlerinin topçu birliklerine yeni gelen gönüllüler, ateş mevzilerini terk ederek kaçtılar. Anlatılanlar ile gördüklerinin farklı olduğunu anlayan Ermeni gönüllülerinin bir kısmı askeri üniformaları da çıkartıp sivil elbiselerle kaçtı.

Ağdere istikametinde bulunan 5. dağ tüfek alayına yapılan topçu saldırıları sonucunda Ermeni silahlı kuvvetleri ağır kayıplara maruz kaldı. Alayın 3. tabur komutanı Robert Hambartsumyan kayboldu ve taburun kurmay başkanı öldürüldü. Yeraltı sığınağının imha edilmesi sonucunda Ermeni silahlı kuvvetleri askeri personeli arasında önemli bir kayıp yaşandı.

543. alay savunma sahasına yapılan yangın sonucu askeri personel arasında önemli ölüler oldu. Alay komutanı yaralandı, yardımcısı, tabur komutanı Araik Hovakimyan ve yardımcıları, havan bataryası komutanları ve bir bölük öldürüldü. 1. taburun askeri personeli savaşa katılmayı reddetti.

Azerbaycan ordusunun topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonlar sürüyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece boyunca Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği bildirildi.

Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açan Ermenistan güçlerinin, Gubadlı istikametinde bazı önemli tepe ve mevzilerden kayıp vererek geri çekildiği kaydedildi.

Açıklamada, Hocavend istikametinde bulunan Ermenistan ordusunun 155. topçu alayına ait D-20 bataryasının personeli arasında çok sayıda yaralının olduğu, araç eksikliği ve yolların kapalı olması nedeniyle yaralıların tahliye edilemediği belirtildi.

Hadrut'un kuzeyindeki topçu birliklerine yeni gelen gönüllülerin atış mevzilerini terk ederek kaçtıkları, Ağdere yönündeki 5. muhrip alayına Azerbaycan ordusunun top atışları sonucu çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Alayın 3. tabur komutanının kaybolduğu, kurmay başkanın ise öldürüldüğü, yeraltı sığınağının imha edilmesi sonucu Ermenistan güçleri arasında önemli can kaybının olduğu kaydedildi.

Ermenistan ordusunun 543. alayına açtığı ateş sonrasında alay komutanının yaralandığı, yardımcısının öldürüldüğü ifade edildi. Alayın 1. taburunun komutanının, komutan yardımcısının, havan topu bölüğünün komutanlarının da öldüğü, 1. taburun bir bölüğünün personelinin savaşa girmeyi reddettiği belirtildi.

Tüm cephe boyunca çatışmaların sürdüğü, durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğun bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 22.10.2020 11:02

İLGİLİ HABERLER