Dünya
  • 24.1.2014 14:45

Ermeniler kudurdu, Azerbaycan diken üstünde

Azerbaycan ve Ermenistan arasında son zamanlarda ateşkesin sık sık bozulması ve çatışmaların artması sonucunda Ermenistan tarafından açılan ateşler bir çok ev ve okula isabet etti.

Azerbaycan'ın Ermenistan ile sınır hattı bulunan Tovuz şehrinin, Hacallı köyünde Ermenistan tarafından açılan ateş sonucu bir evin camından giren kurşun oturmakta olan çocuğun beş santim yanından geçerek duvara saplandı. Ev sakini Ceylan Kurban olay anını Doğan Haber Ajansı muhabirine anlattı. Kurban, bir anda yoğun çatışma sesleri duyduklarını ve sesin ardından odanın bir anda toz duman içinde kaldığını söyledi. Kurban sözlerine şöyle devam etti:

“Güm diye bir ses geldi. Ben sandım ki başka bir yere isabet etti. Ama sonra bir anda oda toz duman oldu. Gözlerim torunumu aradı ama bir baktım ki kapının ağzında yerde yatıyor. O anda çok korktum acaba torunuma mermi isabet mi etti diye. Hemen yanına giderek vücudunu kontrol ettim. Ama Allah'ıma şükürler olsun ki torunuma isabet etmemişti. Tam yattığı ranzanın yanını sıyırmıştı. Bu çatışmalardan çok tedirginiz. Ermeniler artık sivil vatandaşları hedef alıyor ‘’

AÇILAN ATEŞ OKULA İSABET ETTİ

Azerbaycan'ın Tovuz şehrinin Hacallı köyü ilköğretim okulunun ise çıkan çatışma sonucu kapılarına ve duvarlarına çok sayıda mermi isabet etti. Okul Bekçisi Rehim Garayev, çatışma anında yarım saat yerde yattığını ve çok tedirgin olduğunu bildirdi. Ermenilerin ağır silahlar kullandıklarını belirten Kurbanov, ailelerin çok endişeli olduğunu ve bir çok ailenin bu yüzden çocuklarını okula göndermekte tedirginlik yaşadıklarını söyledi.

Ali KAN / TOVUZ (AZERBAYCAN) DHA 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER