Gündem
  • 31.10.2012 17:17

Ermeniler ve Komünistler, Kürtler ve Aleviler ittifak yaptı

BERLİN (İHA) - Gösteriye, Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu, Berlin Alevi Topluluğu, Almanya Ermeniler Konseyi, Kürdistan Öğrenciler Birliği, Türkiye Komünist Partisi ve sol dernekler destek verdi.
Protestoculardan Fatma Bektaş, "Hiçbir hakkımız yok. Bir yerde birşey konuşamıyoruz. Dilimizi konuşamıyoruz. Herkes de bunu biliyor. Onun için buradayız" şeklinde konuştu.
Gül Kaya ise, "Hakkımızı istiyoruz. Cemevlerinin ibadet olmasını istiyoruz. Onların dediği değil, Türkiye'de 25 milyon alevi var. Şimdiye kadar uğradığımız haksızlıklar yeter! Sivas davasında hepsi ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor. Biz haklarımızı istiyoruz" ifadelerini kulandı.
ATİYAP Berlin Teşkilat Sorumlusu Ferhat Güneyli de, "Türkiye'de ne yazıkki temel hak ve özgürlükler ayaklar altında. Yüzlerce insan sadece düşüncelerinden dolayı hapislere atıldılar. Hiçbiri henüz duruşmaya katılmadan, aylarca zindanlarda kalmışlardır. Biz bunu protesto ediyoruz. Ayrıca Avrupa yolunda, temel hak ve özgürlüklerimizi, isteklerimizi belirtmek istiyoruz. Bunların da konuşulmasını istiyoruz. Ne yazık ki bunlar masada konuşulmuyor, o yüzden buradan sesimizi duyurmak istiyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:33

İLGİLİ HABERLER